ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 27 IUNIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 27 IUNIE

Ministrul interimar al Justiției, Tudorel Toader, a declarat că decizia de clasare a dosarului privind OUG 13 era "necesară și firească" având în vedere decizia Curții Constituționale pe această temă. La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr a explicat că procurorii s-au raportat mereu la conținutul deciziei Curții Constituționale, fiind hotărârea lor de a opri ancheta.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, informează Administrația Prezidențială.

* Premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat că îl recomandă pentru funcția de șef al Executivului "puterea de muncă" și "experiența". Tudose a precizat că lista de miniștri este în pregătire.

* Primăria ar putea achiziționa până la 100 de autobuze electrice, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de vineri a Consiliului General al Municipiului București.

* Stadionul Național Lia Manoliu urmează să treacă de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București în administrarea Municipiului București, pentru lucrări de reparații, în contextul pregătirilor pentru Campionatul european de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de vineri a ședinței Consiliului General.

* Starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar prezintă stabilitate, informează Casa Regală a României într-o postare pe site-ul www.romaniaregala.ro. "Regele Mihai este liniștit, are mulțumire sufletească și apreciază îngrijirea echipei sale medicale. Alături de Rege sunt permanent angajați ai Casei Majestății Sale, detașați în Elveția, și două maici ortodoxe", se precizează în postare.

* Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului Cabinet.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...