ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 FEBRUARIE

Ancheta în dosarul privind OUG 13 va continua la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece obligația legală a anchetatorilor este să afle adevărul, a afirmat procurorul general al României, Augustin Lazăr.

* Judecătoarea Simona Marcu, membru CSM, a cerut sesizarea Inspecției Judiciare pentru a se verifica felul în care DNA și-a arogat competența de a verifica legalitatea și oportunitatea emiterii unui act normativ, dar și modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că alocarea a 2% din PIB în 2017 pentru bugetul Ministerului Apărării Naționale asigură premisele ca obiectivele asumate de țara noastră să fie îndeplinite. El a afirmat, la bilanțul MApN pe 2016, că România și-a asumat mai multe obiective în cadrul NATO și i-a încurajat pe reprezentanții Ministerului Apărării Naționale să găsească soluții la problemele încă nerezolvate, în special la cele care impun cooperare în cadru aliat.

* Guvernul susține "cu seriozitate" obiectivele privind consolidarea capacității de apărare națională, a declarat premierul Sorin Grindeanu, el subliniind importanța îndreptării eforturilor MApN către promovarea intereselor strategice naționale la nivelul NATO și UE, dar și în direcția asigurării stabilității regionale.

* România este pregătită să facă față evoluțiilor complexe din mediul de securitate care se manifestă în regiune, fiind datoria ei să aibă un sistem militar eficace, adaptat la contextul regional, a declarat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, la bilanțul MApN pe anul 2016.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că, în orice stat de drept, decizia CCR referitoare la ancheta DNA privind Ordonanța 13 ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat.

* Proiectul de lege privind aprobarea OUG 6/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice a fost adoptat, cu amendamente, de Senat.

* Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează mai multe percheziții în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de lei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj