ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 IUNIE

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ocazie cu care șeful statului român a declarat că România este gata să împărtășească Bulgariei din experiența pe care o are în ceea ce privește combaterea corupției. La rândul său, Rumen Radev a arătat că modelul românesc de combatere a corupției și-a dovedit eficiența, iar Bulgaria trebuie să preia principii ale acestui sistem pentru a reduce "drastic" nivelul corupției.

* Plenul Parlamentului a decis, cu 207 voturi pentru, 101 împotrivă și 12 abțineri, ca ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare în perioada 1 iulie — 1 septembrie.

* Numărul de cancere la nivelul cavității bucale a crescut în ultimii trei-patru ani, fiind înregistrate peste 500 de cazuri anual, dintre acestea 60% sunt depășite chirurgical pentru că pacienții se prezintă tardiv la medic, a declarat șeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului "Prof Dr. Dan Theodorescu", dr. Alexandru Bucur.

* Reprezentanții societății civile au sugerat, în cadrul dezbaterii referitoare la redefinirea abuzului în servicu, eliminarea pragului prin transformarea infracțiunii în una "de pericol", fie stabilirea unui prag minim. Ministerul Justiției a organizat o dezbatere publică privind modificarea și completarea dispozițiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu în acord cu deciziile Curții Constituționale.

* Lista noului cabinet este gata, fiind câteva modificări la câteva ministere, a anunțat vicepreședintele PSD Gabriela Firea înaintea Comitetului Executiv Național al social-democraților.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!