ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 IUNIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 IUNIE

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ocazie cu care șeful statului român a declarat că România este gata să împărtășească Bulgariei din experiența pe care o are în ceea ce privește combaterea corupției. La rândul său, Rumen Radev a arătat că modelul românesc de combatere a corupției și-a dovedit eficiența, iar Bulgaria trebuie să preia principii ale acestui sistem pentru a reduce "drastic" nivelul corupției.

* Plenul Parlamentului a decis, cu 207 voturi pentru, 101 împotrivă și 12 abțineri, ca ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare în perioada 1 iulie — 1 septembrie.

* Numărul de cancere la nivelul cavității bucale a crescut în ultimii trei-patru ani, fiind înregistrate peste 500 de cazuri anual, dintre acestea 60% sunt depășite chirurgical pentru că pacienții se prezintă tardiv la medic, a declarat șeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului "Prof Dr. Dan Theodorescu", dr. Alexandru Bucur.

* Reprezentanții societății civile au sugerat, în cadrul dezbaterii referitoare la redefinirea abuzului în servicu, eliminarea pragului prin transformarea infracțiunii în una "de pericol", fie stabilirea unui prag minim. Ministerul Justiției a organizat o dezbatere publică privind modificarea și completarea dispozițiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu în acord cu deciziile Curții Constituționale.

* Lista noului cabinet este gata, fiind câteva modificări la câteva ministere, a anunțat vicepreședintele PSD Gabriela Firea înaintea Comitetului Executiv Național al social-democraților.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”