ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 30 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 30 DECEMBRIE

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în cursul dimineții, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu care a discutat despre prioritățile politicii externe și calendarul vizitelor în străinătate pe care le va realiza șeful statului în prima parte a anul viitor.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO

* Procurorii Parchetului General au reluat ancheta în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru șantaj, au declarat, pentru AGERPRES, oficiali ai PÎCCJ. Ancheta în acest dosar fusese suspendată ca urmare a imunității fostului președinte Traian Băsescu.

* Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj la 67 de ani de la abdicarea regelui Mihai I al României, în care afirmă că acesta rămâne "un model de demnitate și dăruire". Șeful statului amintește că, în urmă cu 67 de ani, pe 30 decembrie, regele Mihai "era forțat de comuniști și aliații lor să abdice, sub amenințarea armelor".

* În ultimele 24 de ore, au acționat în teren peste 16.700 de forțe de intervenție — polițiști, pompieri, jandarmi și militari ai Ministerului Apărării Naționale, aceste forțe intervenind pentru deblocarea a peste 600 de autovehicule care rămăseseră înzăpezite și în care se aflau 1.194 de persoane, relevă un bilanț al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), făcut public marți, după ce, în ultimele două zile, Moldova și zona de sud a României au fost "grav afectate" de fenomene meteorologice periculoase sub formă de ninsori abundente și viscol.

* Centrul Infotrafic din IGPR a informat că a fost reluată circulația rutieră, în condiții de iarnă, pe toate tronsoanele autostrăzii A2, pe DN21A Bărăganul — Țăndărei, pe DN24 Cosmești — Tecuci, pe DN25 Șendreni — Tecuci, pe DN67C Novaci — Rânca, pe DN2B Buzău — Brăila, pe DN21 Brăila — Bărăganul — Slobozia (pe ultimele două cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) și pe DN22 Râmnicu Sărat — Băile (județul Buzău), cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

* Deputatul PNL Raluca Turcan consideră că ordonanța de urgență prin care se reglementează regimul titlurilor științifice a fost dată de Guvern pentru "a-l servi pe premierul Ponta" și solicită Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, "să întoarcă din drum OUG".

* Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) condamnă public decizia Guvernului României "de a folosi mecanismele legale de care dispune în interese personale" și critică lipsa de consultare a Ministerului Educației cu reprezentanții studenților în ceea ce privește emiterea noii ordonanțe de urgență care modifică Legea Educației.

* 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?