ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 4 IULIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 4 IULIE

Inspecția Judiciară a publicat planul de control pe anul 2017 la parchete, printre care și la Direcția Națională Anticorupție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

*** În context, președintele CSM Mariana Ghena a afirmat că demersul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind efectuarea de controale este "corect, legal, necesar și oportun".

*** Referitor la aceste verificări, procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că nu se teme de nimic, Ministerul Public fiind o instituție puternică.

* Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la sediul CSM, că nu are motive să își dea demisia din funcție, punctând că nu sunt tensiuni în DNA.

* Judecătorul Gabriela Baltag, membru CSM, i-a propus procurorului general Augustin Lazăr ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să preia ancheta privind înregistrările cu procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării discută, în ședință, subiecte referitoare la politica de securitate și apărare, precum și la evoluțiile recente ale fenomenului migrației. Ședința este condusă de președintele Klaus Iohannis, fiind prima la care participă în calitate de premier Mihai Tudose.

* Elena Udrea și Ioana Băsescu s-au prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă, în cameră preliminară, dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…