ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 APRILIE

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat pentru AGERPRES decesul româncei rănite grav în atentatul din capitala Marii Britanii din 22 martie. El a precizat că tânăra româncă a decedat joi seară și că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia.

* Administrația Prezidențială a precizat, la solicitarea AGERPRES, că președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a avut o întâlnire cu președintele CCR, Valer Dorneanu, arătând că informația vehiculată de liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este corectă.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că opoziția, puterea, autoritățile, dar și cetățenii trebuie să dea dovadă de loialitate față de valorile constituționale, precizând totodată că are 'deplină încredere' în instrumentele pe care opoziția le are la îndemână pentru a critica o lege.

* Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează percheziții, în București și Ilfov, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în legătură cu activități desfășurate prin școli de terapii alternative.

* Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie, nu reprezintă doar un moment al urărilor de 'la mulți ani' pentru cei care lucrează în sistemul sanitar, ci și ocazia unei reflecții asupra modului în care sunt asigurate serviciile medicale.

* Președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului în care solicită să se adreseze Legislativului pe 9 mai, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea independenței de stat a României și a Zilei Europei.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?