ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 IUNIE

* Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente. S-au înregistrat 188 de voturi ''pentru'', 28 "împotrivă" și 47 de abțineri.

* După adoptarea legii, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în plenul Camerei, că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, ar fi trebuit să fie prezent în Parlament să susțină legea salarizării unitare, menționând că ''era bine să vină și premierul Sorin Grindeanu''.

* Forma legii salarizării unitare supusă votului în Camera Deputaților este susținută de Guvern inclusiv în ceea ce înseamnă impactul bugetar de 76 de miliarde de lei calculat pentru 2018, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

* În cazul infracțiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric "rezonabil", în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

* Procurorii DNA au efectuat percheziții în 12 locații din județele Botoșani, Iași și Neamț? într-un dosar privind suspiciuni de fapte de corupție comise în perioada 2013 — 2016. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani și Neamț și Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași sunt instituțiile publice vizate de percheziții, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Potrivit surselor citate, ancheta vizează infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

* O sută de organizații neguvernamentale, mișcări civice și cetățeni s-au constituit, din proprie inițiativă, într-o platformă civică, intitulată "Respect. Platforma pentru Drepturi și Libertăți", solicitând clasei politice și instituțiilor competente să oprească organizarea referendumului de modificare a Constituției, pentru a preveni riscul alunecării nedemocratice și al divizării societății românești.

* Lucrarea "Curtezane din Shimabara" de Samuel Mutzner va fi pusă în vânzare la licitația de vară organizată de Artmark pe 20 iunie în Capitală la prețul estimativ de 150.000 — 250.000 de euro.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume