ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 IUNIE

* Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente. S-au înregistrat 188 de voturi ''pentru'', 28 "împotrivă" și 47 de abțineri.

* După adoptarea legii, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în plenul Camerei, că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, ar fi trebuit să fie prezent în Parlament să susțină legea salarizării unitare, menționând că ''era bine să vină și premierul Sorin Grindeanu''.

* Forma legii salarizării unitare supusă votului în Camera Deputaților este susținută de Guvern inclusiv în ceea ce înseamnă impactul bugetar de 76 de miliarde de lei calculat pentru 2018, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

* În cazul infracțiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric "rezonabil", în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

* Procurorii DNA au efectuat percheziții în 12 locații din județele Botoșani, Iași și Neamț? într-un dosar privind suspiciuni de fapte de corupție comise în perioada 2013 — 2016. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani și Neamț și Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași sunt instituțiile publice vizate de percheziții, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Potrivit surselor citate, ancheta vizează infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

* O sută de organizații neguvernamentale, mișcări civice și cetățeni s-au constituit, din proprie inițiativă, într-o platformă civică, intitulată "Respect. Platforma pentru Drepturi și Libertăți", solicitând clasei politice și instituțiilor competente să oprească organizarea referendumului de modificare a Constituției, pentru a preveni riscul alunecării nedemocratice și al divizării societății românești.

* Lucrarea "Curtezane din Shimabara" de Samuel Mutzner va fi pusă în vânzare la licitația de vară organizată de Artmark pe 20 iunie în Capitală la prețul estimativ de 150.000 — 250.000 de euro.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

4 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …