ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII BUCUREŞTI - 7 OCTOMBRIE

* Cinci dintre cele şase femei rănite în accidentul de sâmbătă din judeţul Ialomiţa, internate la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Bagdasar-Arseni, se află în stare stabilă, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Cea de-a şasea pacientă, fata de 19 ani, internată la Spitalul Bagdasar-Arseni, este detubată, dar în continuare în stare critică.

* Fostul preşedinte Ion Iliescu rămâne internat la Spitalul Elias, dar evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silvius Negoiţă. "Evoluţia este favorabilă. Rămâne încă internat în Spitalul Elias pentru tratament şi investigaţii pe fondul problemelor cardiace mai vechi al dânsului", a spus medicul.

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii care prevede că până la 1 ianuarie 2021 conducătorii instituţiilor publice trebuie să dispună începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ, construite înainte de 1978, în vederea încadrării acestora în clasă de risc seismic, expertiză care se va încheia în 1 iunie 2024.

* Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost condamnat definitiv de judecătorii Instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, el fiind acuzat că a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluţii favorabile. Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni apelul depus de Cătălin Ceort, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond în mai 2018.

* Europarlamentarul Clotilde Armand a fost desemnată candidata USR pentru Primăria sectorului 1, iar Radu Mihaiu pentru Primăria sectorului 2.

* Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale participă, timp de o săptămână, la exerciţiul interinstituţional CONCORDIA 19, în judeţele Covasna şi Harghita, precum şi în municipiul Bucureşti. AGERPRES/ (autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu