ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 MAI

* Comisia juridică din Senat a decis întocmirea unui raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că varianta cea mai bună era ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, precizând că miercuri, în Comitetul Executiv Național al PSD, se va discuta pe acest subiect. Partidul Național Liberal va cere vot nominal, în plen, în cazul acestui proiect și va vota împotriva acestuia, a anunțat senatorul PNL Alina Gorghiu.

* Șeful statului român Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui ales al Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în care își exprimă disponibilitatea de a lucra împreună pentru aprofundarea relațiilor româno-franceze și relansarea proiectului european.

* Premierul Sorin Grindeanu afirmă că nu mai dorește să existe în România — țară atașată valorilor europene — femei care să fie victime ale violenței în familie, care să fie șantajate sau hărțuite la locul de muncă sau femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii.

* Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat la Parchetul General, unde a fost audiat de procurori într-un dosar privind retrocedarea unor imobile pe vremea când era primar general al Capitalei. La ieșirea din sediul parchetului, Traian Băsescu a negat că îl cunoaște pe beneficiarul retrocedărilor și a spus că acea tranzacție s-a făcut în condițiile legii.

* Peste 100 de pompieri cu 40 de mijloace au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației din cinci județe, unde au fost semnalate efecte negative în urma ploilor abundente.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...