ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 MARTIE

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la summitul Consiliului European de la Bruxelles. Șeful statului a anunțat că principalele subiecte sunt legate de ocuparea forței de muncă, creștere economică și competitivitate, migrație, aspecte instituționale și relații externe ale UE. Iohannis a declarat că România dorește o UE unită și puternică, aceasta fiind poziția care fi prezentată la dezbaterea și la procesul diplomatic cu privire la viitorul UE.

* Prim-ministrul Sorin Grindeanu va participa joi, la Bruxelles, la reuniunea șefilor de stat și de guvern a Partidului Socialiștilor Europeni, fiind planificate și o serie de întâlniri bilaterale ale premierului român cu oficiali europeni.

* Un accident în care au fost implicate șapte autoturisme a avut loc pe Calea Floreasca, după ce o ambulanță care transporta un pacient a acroșat un taxi care nu i-a acordat prioritate, după care a lovit alte cinci autoturisme. Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, în urma accidentului trei persoane au fost rănite ușor — o persoană din taxi și două din ambulanță.

* Fostul acționar al FC Dinamo Vasile Turcu a murit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Floreasca, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale. Omul de afaceri era internat din 1 martie, după ce a încercat să se sinucidă.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriță s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a lui Ion Caramitru, Emeric-Alexandru Ienei și Cristian-George Țopescu, cu Ordinul "Steaua României", a anunțat Administrația Prezidențială.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”