ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 20 SEPTEMBRIE

* Peste 500 de pompieri, silvicultori şi angajaţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea incendiilor de pădure vor participa, în perioada 23-27 septembrie, la exerciţiul naţional "ForFirEx 2019", desfăşurat în zonele montane Poiana Mărului şi Lunca Cernii, din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, în vederea testării procedurilor de intervenţie în astfel de situaţii, a informat vineri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

* Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că vor demara controale în unităţile de învăţământ din judeţ după ce mai mulţi părinţi din Paşcani s-au plâns pe reţelele de socializare că elevii primesc alimente alterate prin programul "Laptele şi cornul". "Ne-am autosesizat şi am luat legătura cu şcolile. De săptămâna viitoare se vor face controale inopinate la şcolile unde se livrează produse prin licitaţia făcută de Consiliul Judeţean", a declarat Eliza Chirica, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

* Prima ediţie a Festivalului Peştelui de la Brăila, eveniment finanţat din fonduri europene care are drept scop promovarea valorilor şi tradiţiilor locale, s-a deschis joi seara şi se va desfăşura pe parcursul a patru zile, pe Faleza Dunării din municipiu. Toţi cei prezenţi la deschiderea festivalului au fost întâmpinaţi cu borş de peşte pregătit de Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Brăila, o etnie cu o tradiţie de peste 300 de ani în prepararea peştelui în oraşul de la Dunăre.

* Peste 300 de producători şi comercianţi agricoli din judeţul Galaţi participă începând de vineri şi până duminică la cea de-a 18-a ediţie a Târgului de Toamnă, organizată în Piaţa Centrală din Galaţi. Potrivit organizatorului, Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Târgul de Toamnă din acest an aduce o premieră: Piaţa Centrală este prima piaţă din Galaţi în care cumpărăturile se pot plăti şi cu cardul.

* DNA audiază, vineri, şase angajaţi ai MAI şi şapte instructori auto, în urma unor percheziţii efectuate la sediul DRPCIV Giurgiu, informează, pentru AGERPRES, surse judiciare. Potrivit sursei citate, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor DNA, au efectuat joi noapte 26 de percheziţii la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autoturismelor (DRPCIV) Giurgiu, într-un dosar privind obţinerea de permise auto în mod fraudulos.

* Un bărbat de 32 de ani, din localitatea Nucşoara, judeţul Argeş, este anchetat de poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, pentru că ar fi cultivat plante de canabis într-un solar din curtea casei, suspectul fiind bănuit de trafic de droguri de risc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…