ŞTIRILE DIMINEŢII - SPORT - 12 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE DIMINEŢII - SPORT - 12 SEPTEMBRIE

* Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost suspendat pentru patru jocuri şi amendat cu 6.500 de lei, miercuri, de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, după incidentele de la meciul cu Astra Giurgiu (1-3), potrivit site-ului LPF.

* CSM Corona Braşov a surclasat-o pe Sportul Studenţesc cu scorul de 17-2 (5-0, 5-0, 7-2), miercuri, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă.

* Corona Braşov şi CSM Bucureşti au obţinut victorii în deplasare, miercuri, în etapa a treia a Ligii Naţionale de handbal feminin. Corona este singura echipă cu trei victorii în acest început de campionat, după ce s-a impus cu 24-19 (12-8) pe terenul medaliatei cu bronz din ediţia trecută, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. Vicecampioana CSM Bucureşti a dispus de CS Minaur Baia Mare cu 30-24 (14-11).

* CSM CSU Oradea a câştigat turneul de baschet masculin Memorialul ''Antonio Alexe'', pe care l-a organizat în Arena ''Antonio Alexe'' din Oradea. CSM CSU Oradea a învins miercuri formaţia nord-macedoneană MZT Skopje, cu scorul de 97-64, în faţa a circa 1.200 spectatori, potrivit site-ului oficial al clubului.

* Sportivii de la CS Dinamo Bucureşti au obţinut cinci titluri, miercuri, în prima zi a Campionatelor Naţionale de canotaj pentru seniori şi tineret, care au loc la baza de la Snagov. Competiţia reuneşte la start 73 de echipaje şi 173 de sportivi de la 8 cluburi sportive.

* Unsprezece tenismeni români s-au calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Braşov, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Juniorul Nicholas David Ionel, semifinalist la US Open în proba de dublu, este calificat în sferturi, după ce ''veteranul'' Victor Crivoi s-a retras din competiţie. Ceilalţi nouă români din optimi sunt Dragoş Dima (principalul favorit), Cezar Creţu, Petru-Alexandru Luncanu, Vlad Andrei Dancu (7), Bogdan Ionuţ Apostol (6), Călin Manda, Dan Alexandru Tomescu, Doru Junior Borşan şi Nicolae Frunză (2).

* Zece românce au obţinut victorii, miercuri, în prima rundă a turneului de tenis ITF de la Focşani, Vrancea Trophy, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Andreea Amalia Roşca (principala favorită), Gabriela Nicole Tătăruş, Ana Bianca Mihăilă, Karola Patricia Bejenaru, Alessia Beatrice Ciucă, Andreea Prisăcariu (7), Andreea Cristina Mitu, Oana Gavrilă (4), Simona Ogescu, Ioana Gaşpar (2) s-au calificat în optimi, iar Gavrilă are deja asigurat locul în sferturi, după retragerea italiencei Jessica Bertoldo.

* Antonio Conte, tehnicianul lui Inter Milano, este cel mai bine plătit antrenor din campionatul de fotbal al Italiei, cu un salariu anual net de 11 milioane de euro, scrie miercuri La Gazzetta dello Sport.

* Conducerea clubului de fotbal Valencia a anunţat miercuri seara numirea lui Albert Celades, fost selecţioner la naţionala Under 21 a Spaniei, pe banca tehnică a echipei, în locul lui Marcelino, demis în cursul după-amiezii, scrie Reuters.

* Reprezentativa masculină de baschet a Australiei a prins ultimul loc în semifinalele Cupei Mondiale 2019, care se desfăşoară în China, după ce a trecut, miercuri, în sferturi, cu scorul de 82-70, de naţionala Cehiei, într-o partidă disputată la Dongguan.

* Jucătoarea franceză de tenis Kristina Mladenovic a învins-o pe compatrioata sa Caroline Garcia, 7-5, 6-2, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Zhengzhou (WTA), dotat cu premii totale de 1,5 milioane dolari.

* Ciclistul olandez Dylan Groenewegen (Team Jumbo Visma) a câştigat miercuri la sprint etapa a 5-a a Turului Marii Britanii, desfăşurată în jurul localităţii Birkenhead (174,1 km), în apropiere de Liverpool, a treia sa victorie în actuala competiţie.

* Sprinterul american Christian Coleman, ameninţat un timp să fie suspendat pentru că nu a putut fi localizat la controale antidoping inopinate, a oferit explicaţii miercuri pe reţelele de socializare, asigurând că este "cel mai mare avocat al unui sport curat", informează AFP şi BBC.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...