ŞTIRILE SERII - SPORT - 16 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII - SPORT - 16 SEPTEMBRIE

* România are înscrişi la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori, care vor avea loc între 18-27 septembrie, la Pattaya (Thailanda), cinci sportivi, obiectivul principal fiind obţinerea punctajelor pentru participarea la Jocurile Olimpice, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad.

* Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Alex Pădure, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că România are în acest moment dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru sportivi, dar numărul acestora ar putea scădea din cauza numărului de halterofili depistaţi pozitiv la testele antidoping.

* Echipa de fotbal FC Voluntari l-a transferat pe fundaşul dreapta sloven Andraz Struna, a anunţat, luni, clubul ilfovean pe pagina sa de Facebook.

* Jucătoarea elveţiană de tenis Timea Bacsinszky a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari, fiind învinsă cu 6-0, 6-0 de Kristie Ahn (SUA), într-o partidă disputată luni.

* Rugbystul scoţian David Denton, selecţionat de 42 ori în reprezentativa ţării sale, a anunţat luni că este constrâns să se retragă la doar 29 de ani, în urma unei comoţii cerebrale pe care a suferit-o anul trecut în luna octombrie, informează AFP.

* Campionul olimpic la aruncarea discului Christoph Harting a fost inclus în echipa de 71 atleţi care va reprezenta Germania la Campionatele Mondiale 2019 de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), în pofida unor remarci dispreţuitoare la adresa unor rivali şi a federaţiei germane (DLV), relatează DPA.

* Polonezul Daniel Stefanski va arbitra meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi Lazio Roma, care va avea loc joi, de la ora 19:55, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în Grupa E a Europa League.

* Comisia de apel a Confederaţiei africane de fotbal (CAF) a respins recursul formulat de clubul marocan Wydad Casablanca şi a confirmat statutul echipei Esperance Sportive de Tunis de câştigătoare a Ligii Campionilor Africii, ediţia 2018/2019, relatează EFE.

* Prinţul saudit Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud a devenit noul proprietar al echipei engleze de fotbal Sheffield United, după ce Înalta Curte de la Londra l-a obligat pe Kevin McCabe, cel care deţinea ca şi coproprietar 50% din acţiuni, să i le vândă acestuia.

* Căpitanul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, va face parte din lotul formaţiei catalane pentru confruntarea cu Borussia Dortmund de marţi din grupele Ligii Campionilor la fotbal, scrie Reuters.

* Selecţionerul naţionalei de rugby a Japoniei, neozeelandezul Jamie Joseph, spune că organizarea în această ţară a turneului final al Cupei Mondiale 2019 (20 septembrie - 2 noiembrie) reprezintă o oportunitate ''formidabilă'' dar şi o ''enormă responsabilitate'' pentru prima reprezentativă.

* Toate cele 20 de naţionale participante la turneul final al Cupei Mondiale de rugby (20 septembrie - 2 noiembrie) au sosit în Japonia, ţara organizatoare a evenimentului, scrie AFP.

* Kenyanul Elijah Manangoi, campion mondial la 1.500 de metri, nu va concura la CM de la Doha, eveniment care va începe peste o săptămână (27 septembrie-6 octombrie), din cauza unei accidentări la gleznă suferite la un antrenament.

* Portarul spaniol David de Gea şi-a prelungit contractul cu Manchester United până în 2023, cu opţiunea unui an suplimentar, a anunţat luni gruparea din Premier League. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...