ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 IULIE

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu suspendare în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. În același dosar, Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind și Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București. În schimb, Cristian Borcea, fost finanțator al clubului Dinamo, a fost achitat. O soluție de achitare a primit și notarul Jean Andrei, soțul Laurei Andrei, președinte al Tribunalului București. Decizia nu este definitivă.

* Premierul Mihai Tudose a anunțat că rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar o primă discuție pe această temă va avea loc săptămâna viitoare.

* Medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse, a dat asigurări președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, care a precizat că a fost ''o scăpare în lege'', care va fi corectată. La rândul său, premierul Mihai Tudose a anunțat că i-a cerut ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, să găsească o soluție pentru ca problema burselor pentru medicii rezidenți să fie rezolvată până joi.

* Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru aprobarea OUG 81/2016 privind modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, motivând că aceasta ar genera "multiple efecte negative" asupra calității procesului educațional.

* Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a declarat că va propune, în cadrul Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, să fie invitați la audieri Elena Udrea și Traian Băsescu.

* Rata de promovare înregistrată de absolvenții care au susținut probele în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2017 a crescut cu 1,5% după soluționarea contestațiilor: de la 71,4% la 72,9%, a informat MEN. Promovabilitatea în Capitală, după contestații, este de 75,53%, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IȘMB, Maria Ștefania Manea.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…