ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 11 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 11 APRILIE

Camera Deputaților a adoptat, cu 178 voturi "pentru", 38 "împotrivă" și 51 de abțineri, propunerea legislativă potrivit căreia judecătorii de la Curtea Constituțională nu vor putea fi urmăriți penal, reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată fără încuviințarea plenului CCR.

* Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Dan Andronic, om de afaceri și consultant politic, pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

* Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat că singura soluție pentru protejarea mărcii 'Steaua' București era de a înscrie echipa în Liga a IV-a de fotbal, în paralel urmărindu-se pe calea instanței de judecată recuperarea unui prejudiciu de 37 milioane de euro, aferent utilizării fără drept a brandului timp de 10 ani.

* Consiliul General al Municipiului București a adoptat înființarea a zece noi companii municipale, proiectele fiind susținute de PSD și ALDE, în timp ce PNL și USR s-au pronunțat împotrivă.

* Comisia parlamentară de control a activității SRI a decis să-l audieze săptămâna viitoare pe Dan Andronic în privința afirmațiilor acestuia referitoare la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2009, a anunțat președintele comisiei, Adrian Țuțuianu.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, într-o conferință de presă, că, în urma dezbaterilor publice și a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va apărea un capitol care să prevadă sancțiuni.

* Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, s-au întâlnit cu generalul Tod D. Wolters, șeful Comandamentului aerian aliat de la Ramstein și al Forțelor aeriene ale Statelor Unite din Europa.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina