ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 11 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 11 MAI

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat în vizită la București, și-a exprimat convingerea că, până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a Spațiului Schengen. Într-un discurs susținut în cadrul recepției oferite de președintele Klaus Iohannis în Grădina Palatului Cotroceni, Juncker a subliniat că o țară nu poate prezida Uniunea Europeană "sub impresia" că este controlată de celelalte state membre.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat, la recepția de Ziua Europei oferită la Palatul Cotroceni, că românii sunt printre cei mai pro-europeni cetățeni ai UE. El a subliniat că este foarte important ca România să își consolideze profilul de partener credibil în Uniunea Europeană. Potrivit șefului statului, sunt incontestabile efectele benefice ale apartenenței României la UE.

* Senatorii și deputații au aprobat, cu 238 de voturi "pentru" și niciunul împotrivă, raportul pentru revocarea președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, membru executiv al Consiliului ASF.

* Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că analizează și urmează să propună Executivului introducerea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului, "undeva între 5.000 și 10.000 lei", susținând că devine o practică faptul ca angajatorii să plătească salarii mai mari în ultimele luni de sarcină, astfel încât cuantumul indemnizației să crească. Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului să facă rapid analiza pe această temă.

* Curtea Constituțională a României a stabilit că dispozițiile articolului 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului privind privatizarea "Roman" SA Brașov și constituirea parcului industrial pe platforma societății sunt neconstituționale.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că își dorește crearea unui cadru foarte bun pentru imunizarea copiilor, adăugând că nimeni nu va fi obligat să fie vaccinat, deși, în opinia sa, vaccinul este precum botezul pentru copil.

* Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat de procurorii Parchetului General, timp de peste două ore, în calitate de martor, în dosarul privind alegerile prezidențiale din decembrie 2009. El a declarat, după audiere, că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane care au participat în decembrie 2009 la întâlnirea de la locuința fostului vicepremier Gabriel Oprea.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina