ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 MAI

Numărul donatorilor de organe pentru transplant și implicit de transplanturi înregistrează o scădere începând din vara anului 2016, a declarat Victor Zota, coordonatorul programului național în domeniu. La manifestările organizate cu prilejul celei de-a XIII-a ediții a Zilei Naționale a Transplantului din România, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a susținut că "demonizarea transplantului a făcut foarte mult rău sistemului și pacienților".

* Premierul Sorin Grindeanu a cerut constituirea rapidă a unui grup operativ, format din reprezentanți ai Guvernului, ai societăților profesionale, ai asociațiilor și societății civile, care să găsească soluții imediate pentru criza vaccinurilor, precum și pentru preîntâmpinarea unor situații similare în viitor, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

* Centrul Național Cyberint, aflat în coordonarea Serviciului Român de Informații, a reușit să contracareze o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, informează SRI. Potrivit sursei citate, acțiunea s-a derulat la sesizarea Serviciului de Informații Externe.

* Spectacole de muzică și dans, expoziții cu obiecte și meșteșuguri ale etniilor, precum și mâncăruri tradiționale pot fi găsite la cea de-a III-a ediție a Festivalului etniilor "Etnorama", care se desfășoară de vineri până duminică, în Parcul Herăstrău din Capitală, intrarea Charles de Gaulle.

* Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Federația Panelenă a Navigatorilor și Federația Medicilor din Spitalele Publice au anunțat organizarea unei greve de 48 de ore, începând de marți.

* Grupul deputaților PNL a înaintat Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate în privința Legii Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, pentru forma adoptată de Camera Deputaților.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro