ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 APRILIE

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că ținta Guvernului privind atragerea de fonduri europene în 2017 în cadrul programului AFIR, prin Ministerul Agriculturii, este de 1,6 - 1,7 miliarde de euro. El a anunțat că i-a cerut ministrului Petre Daea să găsească soluții de debirocratizare a procedurilor în acest domeniu.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au început urmărirea penală pe numele a 16 persoane, acuzate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu racolarea de femei însărcinate pentru a obține ilegal mari sume de bani cu titlu de indemnizație pentru creșterea copilului.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că scandalul legat de modul de administrare a pensiilor private nu-și are 'bazele în realitate', ci a fost pornit din dorința unui 'competitor politic', Cătălin Predoiu, care a adus acest subiect în atenție.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Lucian Creastă, pompierul din Roșiorii de Vede care și-a înjunghiat soția pe 8 martie cu un cuțit de bucătărie.

* Procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Satu Mare au clasat dosarul familiei din orașul Carei care și-ar fi pus copiii să asambleze ouă cu jucărie, după ce anchetatorii au stabilit că minorii nu au fost exploatați de către părinți.

* Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, s-a adresat într-o videoconferință militarilor români aflați în teatrul de operațiuni din Afganistan, în Kandahar și Kabul, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, mulțumindu-le pentru modul în care își fac datoria față de țară, departe de familii și de cei dragi, în condiții dificile.

* Poliția de Frontieră preconizează aglomerări în punctele de intrare în țară din Ungaria, transportatorii fiind direct interesați să nu rămână în staționare pe teritoriul statului vecin, unde va fi restricționată, în anumite intervale orare, circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante