ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 FEBRUARIE

Senatorii Opoziției din Comisia juridică au solicitat respingerea OUG 13/2017, propunere care nu a întrunit însă votul majorității, actul normativ urmând să fie dezbătut alături de legile grațierii, săptămâna viitoare, în prezența reprezentanților Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și Agenției Naționale a Penitenciarelor.

* Uniunea Salvați România cere respingerea de urgență a OUG 13/2017, susținând că majoritatea PSD face tot ce îi stă în putință să tergiverseze respingerea de către Parlament a actului normativ și să grăbească adoptarea Ordonanței 14, care are probleme de constituționalitate.

* Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat că Ordonanța 13/2017 este abrogată, adăugând că există însă un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ, vid legislativ pe care au apărut deja decizii ale instanțelor de judecată.

* Poliția a identificat mai multe persoane care au ridicat drone în zilele în care s-au desfășurat proteste din Piața Victoriei și s-a constatat că acestea nu erau nici licențiate, nici înmatriculate, fapt pentru care au fost întocmite dosare penale, au declarat marți pentru AGERPRES surse oficiale.

* Votul electronic a fost reintrodus în ședințele Camerei Deputaților, în plen fiind organizate opt sesiuni pentru acomodarea deputaților cu noul sistem.

* Un număr de 56.400.000 de persoane, dintre care 46.970.000 cetățeni UE, au tranzitat punctele de frontieră ale țării noastre în 2016, mai mult cu 22,3% față de anul trecut, se arată în bilanțul de activitate pe anul trecut al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

* Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au adoptat o decizie privind modificarea Codului audiovizualului, în urma căreia publicitatea la alimente va trebui să nu încurajeze consumul acestora prin folosirea în reclamă a minorilor între 3 și 15 ani.

* Semnalările cu privire la riscurile pentru populația aflată în proximitatea Muzeului Național de Geologie din București nu sunt întemeiate, a precizat INSP într-un comunicat de presă.

* Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis să elaboreze un regulament de organizare și funcționare, iar printre atribuțiile pe care le-ar primi în plus ar putea fi cea de a propune proiecte legislative în domeniu. Comisia va începe, de asemenea, să lucreze la modificarea legislației specifice, deoarece actele normative în vigoare nu au fost actualizate din 1991, a declarat președintele acestei comisii, Adrian Țuțuianu.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut un bărbat, cercetat pentru tentativă de omor săvârșită asupra unui membru de familie și șantaj în formă continuată, după ce a determinat-o pe concubina sa să se arunce de la etajul 15 al blocului în care locuia.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...