ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 MARTIE

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a anunțat că se va deplasa miercuri în Italia, într-o misiune comună cu reprezentanți ai MAI, pentru a discuta cu autoritățile locale și a găsi soluții la problemele cu care se confruntă lucrătorii români din sudul acestei țări. Deplasarea are loc din dispoziția prim-ministrului Sorin Grindeanu.

* Comisia românilor de pretutindeni din Senat va propune Guvernului și ministerelor cu atribuții în domeniu o foaie de parcurs cu termene precise privind soluționarea problemelor lucrătorilor români din sudul Italiei — Ginosa, Puglia și Sicilia, urmând ca o delegație a Legislativului să se întâlnească cu parlamentarii italieni din Sicilia, a anunțat președintele comisiei, Viorel Badea.

* Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va întreprinde demersuri pe lângă autoritățile italiene în cazul informațiilor privind exploatarea și agresiunile sexuale la care sunt supuse mii de femei care lucrează în Sicilia, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Matei Vîrtosu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului Român de Informații, Adrian Țuțuianu, a declarat că protocoalele încheiate între SRI și alte instituții ale statului pot fi desecretizate numai prin hotărâre de guvern și numai la inițiativa semnatarilor acestor documente.

* Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR au depus amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare potrivit cărora vor beneficia de majorarea indemnizației cu 30% primarii, viceprimarii, președinții, precum și vicepreședinții consiliilor județene, a anunțat președintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, Adrian Solomon.

* Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, cu un amendament care prevede că ministrul de Interne este cel care numește șeful acestei structuri.

* Plenul Senatului a aprobat OUG 17/2017 privind unele măsuri în domeniul învățământului prin care, începând cu luna februarie 2017, salariile de bază de care beneficiază personalul nedidactic din învățământul superior și preuniversitar, din bibliotecile universitare și unitățile de învățământ special se majorează. Actul normativ adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, afectează 53.000 de persoane.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că nu mai are competența să judece dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență, procesul fiind mutat la Curtea de Apel București.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea