ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 MAI

* Premierul Sorin Grindeanu afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că îl susține pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în ceea ce privește desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect.

* DIICOT a deschis un dosar penal în urma plângerii depuse de judecătorul Cristi Danileț în legătură cu informațiile apărute într-un articol din 'Evenimentul Zilei' în care se spunea că din arhiva SIPA ar fi fost copiate și distruse dosare ale unor magistrați.

* Jurnalistul Dan Andronic deschide seria audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pentru prezidențialele din 2009, fiind totodată invitați săptămâna viitoare fosta președintă a AEP Ana Maria Pătru, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, a anunțat președintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor.

* Sebastian Ghiță este audiat prin videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un proces în care DNA cere emiterea unui alt mandat de arestare pe numele fostului deputat, în dosarul Ponta — Blair.

* Numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 26, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, prezent la o dezbatere despre medicina de familie care a avut loc la Palatul Parlamentului.

* Biserica Ortodoxă Română sprijină demersul Coaliției pentru Familie privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de căsătorie, dar nu este nici inițiatoarea, nici organizatoarea acestei acțiuni, precizează Patriarhia.

* România a stabilit un record european la competiția de Kendama, joc care devine din ce în ce mai popular printre copiii din țara noastră, cu 659 de persoane care s-au înscris și au participat la concursul Kendama Play de la București, informează un comunicat de presă.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie