ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 MARTIE

Poliția atrage atenția asupra jocului virtual "Balena Albastră" ("Blue Whale"), care a produs victime în țările vecine, și le recomandă celor care observă că cei din jurul lor și-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, să anunțe autoritățile.

* Între România și Turkmenistan există un parteneriat cu valoare strategică, iar relația bilaterală trebuie consolidată și potențialul ei economic trebuie capitalizat în special în domeniile energiei și transporturilor, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la finalul întrevederii avute la sediul MAE cu omologul său tukmen, Rashid Meredov.

* Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, cu Ordinul Național "Steaua României". "M-am ferit de-a lungul vieții mele de compromisuri, de lucruri care mi s-au părut incorecte. (...) Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa îndelungată viață, mai ales pentru că (...) viața mi-a dat de toate. Și bune, și mai puțin bune, și rele. Din fericire însă, sfârșitul de viață îl trăim cu cele bune. Un critic literar spunea că un roman, dacă nu are 700 de pagini tipărite, este nuvelă, eu vreau să vă spun că viața mea a fost un roman pentru că am trăit peste 100 de pagini tipărite", a afirmat, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, Quintus, care sâmbătă împlinește 100 de ani.

* Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut patru medalii — câte una de aur și bronz și două de argint — în cadrul celei de XI-a ediții a SEEMOUS, organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că discuțiile pe care le-a avut joi cu delegația FMI au fost într-o "tonalitate foarte sobră", adăugând că reprezentanții instituției financiare internaționale i-au prezentat "câteva îngrijorări bine motivate". "Eu sper foarte mult că se va ține cont de aceste chestiunii", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că este "foarte mulțumit" de activitatea procurorilor de la DNA și DIICOT și nu crede că cel care o poate face din punct de vedere legal va solicita revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina