ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 APRILIE

Mai multe instituții au transmis informări cu privire la cazul lui Sebastian Ghiță, a cărui extrădare din Serbia urmează să fie solicitată de autoritățile române.

* Ministerul Justiției anunță că, până marți la ora 17,30, nu a primit din partea instanțelor judecătorești nicio încheiere definitivă în legătură cu procedurile de extrădare din Serbia a fostului deputat. Sursa citată menționează că Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR a informat instanțele române cu privire la reținerea și arestarea, în vederea extrădării din Serbia, a fostului deputat Sebastian Ghiță.

* Specialiștii Institutului Național de Criminalistică au efectuat o constatare tehnico-științifică în cazul lui Sebastian Ghiță, al cărei rezultat a fost transmis polițiștilor sârbi, potrivit IGPR. Conform competențelor, Poliția Română a realizat un schimb activ de date și informații cu colegii din Serbia și Slovenia, care a condus la reținerea lui Ghiță.

* Poliția de Frontieră Română va efectua verificări pentru a stabili modul în care fostul deputat Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul României, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IGPF, Alexandra Popescu.

*** Liderul deputaților PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că au fost depuse "destule" amendamente la proiectul legii salarizării, dar nu crede că va fi depus în Parlament în această săptămână și a adăugat nu există un orizont de timp.

*** Președintele Klaus Iohannis va adresa un mesaj Parlamentului pe 9 mai, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la proclamarea independenței României și cu ocazia Zilei Europei, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Totodată, pe 11 mai, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va rosti în Parlament o alocuțiune, intitulată "Viitorul Europei", cu ocazia împlinirii a zece ani de la aderarea României la UE, iar pe 26 aprilie va avea loc o ședință solemnă pentru a marca 100 de ani de la adoptarea de către Parlamentul României în refugiu la Iași a legii votului universal și a legii agrare.

*** Senatorii au adoptat proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Senatului, care stabilește, între altele, și procedura de adoptare a inițiativelor de revizuire a Constituției. Conform hotărârii, inițiativele de revizuire a Constituției se depun în vederea dezbaterii și aprobării la Biroul permanent al Camerei Deputaților, iar ulterior inițiativa de revizuire, adoptată de Camera Deputaților, se transmite Senatului pentru dezbatere și adoptare.

AGERPRES/ (autor: Florin Marin, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”