ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 AUGUST

Doi dintre cei trei români răniți în urma atacului de la Barcelona au fost externați, fiind tratați în regim ambulatoriu, în timp ce al treilea se află în stare stabilă în spital, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, citând date obținute de Consulatul General al României de la autoritățile spaniole.

*** SC Tel Drum SA și reprezentanții acesteia — Petre Pitiș și Mircea Vișan — au fost puși sub urmărire penală de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În același dosar sunt urmăriți penal societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, și Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toți pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

*** Guvernul a adus modificări ale legislației penale referitoare la confiscarea extinsă, conform unor directive europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiției va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului. Astfel, confiscarea extinsă poate fi aplicată atunci când pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de patru ani sau mai mare. Potrivit propunerii, confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanței.

*** Corneliu Bârlădeanul a decis să depună în fața Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcția de episcop de Huși, în condițiile în care se consideră în continuare nevinovat, a anunțat părintele Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal. Statutul fostului episcop va fi de monah, dar nu va putea sluji la altar. Cazul episcopului a intrat în atenția publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu darea în vileag a unor imagini compromițătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spațiul public.

*** Toate manualele, cu excepția celor pentru clasa a V-a, sunt în școli, a anunțat ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, la începutul ședinței de Guvern. La clasa a V-a, pentru primele două luni, există o soluție de rezervă — îndrumarele, a precizat Pop.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dan Bucura / Bătaie de joc la Otopeni! Arafat și Cercel mint! Românii veniți din focarul din Lombardia nu…

2 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

3 De citit! Obligatoriu! Ce scrie Vlad Mixich despre ce trebuie făcut urgent în România după răspândirea virusul…

4 ULTIMĂ ORĂ / Americanii și chinezii scot la iveală amănunte neștiute despre virusul ucigaș!

5 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț