ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 APRILIE

* Ministerul Justiției a anunțat că a primit documentele transmise de instanțele de judecată în cazul extrădării fostului deputat Sebastian Ghiță, acestea fiind în curs de analiză. Potrivit MJ, cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare și documentele însoțitoare vor fi transmise autorităților competente din Republica Serbia.

* Lucrările Congresului ALDE au început la Palatul Parlamentului, delegați din cele 47 de filiale ale partidului urmând să își aleagă conducerea la finalul celor două zile alocate reuniunii. Călin Popescu-Tăriceanu, în prezent copreședinte al formațiunii, a anunțat că va candida la funcția de președinte al ALDE. Daniel Constantin, celălalt copreședinte, nu a participat la congres, motivând că este organizat nestatutar și "servește interesul unui singur om".

* Colegiul Medicilor din România consideră că o lege a vaccinării este foarte necesară în prezent, vaccinarea copiilor fiind, în opinia acestui for, una dintre prioritățile asistenței sanitare și un element esențial în asigurarea sănătății individuale și colective.

* Aproximativ 1.300 de bolnavi de hemofilie nu beneficiază de tratament de peste o lună și jumătate, criza fiind cauzată de trecerea de la vechiul protocol terapeutic la cel nou, care a intrat în vigoare la 1 aprilie, a declarat președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România, Nicolae Oniga.

* Festivalul Internațional al Luminii — Spotlight marchează Ziua Pământului (22 aprilie) prin două proiecții speciale, realizate de artistul Daniel Margraf, pe Biblioteca Central Universitară și pe statuile din fața Teatrului Odeon, informează Primăria Municipiului București.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...