ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 IUNIE

Președintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la începutul săptămânii viitoare, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că va avea discuții, luni, cu toate partidele în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după care va face 'o evaluare proprie'. Viitorul premier trebuie să fie 'o persoană integră, fără probleme penale' și care să aibă 'o majoritate parlamentară în spate', a precizat președintele Klaus Iohannis.

* Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a anunțat că la Cabinetul prim-ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei de către miniștrii Executivului Grindeanu.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a respins propunerea procurorilor DNA Ploiești de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul cunoscut sub numele 'Ghiță-Ponta-Blair'.

* USR ar fi de acord să susțină un guvern de coaliție al Opoziției, dar va prezenta direct președintelui Klaus Iohannis propunerile, fără să aibă negocieri cu alte partide, a precizat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

* Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor purta discuții exploratorii cu orice formațiune în afară de PSD pentru crearea unei majorități parlamentare.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși