ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 MARTIE

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că va face o propunere pentru șefia Serviciului de Informații Externe la momentul potrivit, precizând că, înainte de a face publică această nominalizare, va discuta cu majoritatea parlamentară. Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a luat act de demisia din funcția de director al SIE a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și a declarat vacant acest post.

* România își va prezenta candidatura pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente, aflată în prezent la Londra, a anunțat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall. În acest sens, în ședința Guvernului, a fost adoptat un memorandum.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, la Bruxelles, că atunci când i s-a propus să preia acest portofoliu i s-au dat "depline garanții de independență", astfel că nu primește ordine "de la nimeni".

* Procurorii au reținut 20 de membri ai unor grupări infracționale care efectuau trafic de droguri în mai multe județe din zona Moldovei, la percheziții fiind găsite cantități importante de canabis și substanțe cu efect psihoactiv.

* Primăria Capitalei anunță că în acest an urmează să fie demarate 58 de proiecte noi de investiții, precizare făcută în contextul unor critici aduse draftului de buget referitoare la lipsa proiectelor noi și la finanțarea, cu prioritate, a monumentelorși lăcașurilor de cult.

* Salvați Copiii va dota, în acest an, 33 de maternități cu 86 de echipamente necesare nou-născuților, în valoare de aproximativ 525.000 de euro, a declarat președintele executiv al organizației non-guvernamentale, Gabriela Alexandrescu.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori