ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 IUNIE

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este 7.282, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai mult cazuri - 1.167 - au fost înregistrate în județul Timiș, 1.095 în județul Caraș Severin, 965 în Arad.

* Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că Pasajul Piața Sudului va fi inaugurat la sfârșitul lunii iulie.

* Un procuror de la DNA a cerut judecătorilor de la Înalta Curte pedepse mai mari pentru fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, dar și pentru Dan și Camelia Voiculescu în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles, vorbind despre desemnarea noului premier, că șeful statului nu poate să facă altceva decât să asculte toate părțile și să tragă propriile concluzii. Consultările cu partidele parlamentare vor avea loc luni. Șeful statului s-a referit și la relocarea Agenției Europene pentru Medicamente, instituție situată în Marea Britanie și dorită de România, afirmând că nu a avut impresia că cei de la Guvern s-au mișcat foarte rapid.

* Ministerul Sănătății anunță că în trimestrul al doilea al acestui an medicii au efectuat 70 de transplanturi renale (București, Cluj și Iași), 30 de transplanturi de ficat (București și Iași), precum și trei operații de transplant de cord (unul la București și două la Târgu Mureș). Totul a fost posibil pe fondul creșterii progresive a donării de organe și țesuturi.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …