ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 MAI

Procesele-verbale încheiate la alegerile prezidențiale din 2009 au fost arhivate electronic, iar această arhivă a fost pusă la dispoziția Parchetului și va fi pusă și la dispoziția comisiei parlamentare de anchetă, a declarat vicepreședintele AEP Marian Muhuleț. El a fost audiat la comisie, unde a fost prezent și fostul președinte AEP Octavian Opriș și Viorel Hrebenciuc, fost șef al campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană.

* Proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a ajuns la Camera Deputaților, termenul pentru depunerea raportului Comisiei pentru muncă fiind stabilit de Biroul permanent pentru 6 iunie. Proiectul a fost repartizat pentru dezbatere pe fond la Comisia pentru muncă și protecție socială iar pentru avize la Comisiile de buget, finanțe și bănci și juridică.

* Membrii Consiliului Național al Audiovizualului recomandă radiodifuzorilor să difuzeze în regim de anunț de interes public spoturile audio-video dezvoltate de Ministerul Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF care conțin informații referitoare la importanța și beneficiile vaccinării antirujeolice a copiilor.
* Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că în privința unei eventuale remanieri a Guvernului va fi luată o decizie în a doua parte a săptămânii, când va fi analizat "fiecare minister în parte". Întrebat dacă este nevoie de o remaniere a Guvernului, șeful Executivului a răspuns: "O să vedem în a doua parte a săptămânii și o să analizăm, așa cum v-a spus și domnul președinte Dragnea, fiecare minister în parte și o să vedeți deciziile în mod sigur".

* Descentralizarea este un proiect care poate și trebuie să funcționeze, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, precizând că soluțiile în acest caz "nu trebuie îngropate" alături de alte probleme. El a participat la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

* Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, a apreciat că legea salarizării este "bună și curajoasă", adăugând însă că remunerația corectă pentru un președinte de Consiliu județean sau un primar de municipiu-reședință de județ ar fi de 15.000 de lei lunar.

* Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate se împlinește marți, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului în lipsa unui raport suplimentar al Comisie juridice.

* Senatorii PNL au sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la modificările aduse mecanismului de numire în funcție a directorului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne, prin eliminarea avizului necesar din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

* Absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale și absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat în zilele de 27 și 28 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

* Asociația 21 Decembrie 1989 solicită procurorului general al României, Augustin Lazăr, deschiderea din oficiu a unui dosar penal și institutirea de măsuri asigurătorii până la "clarificarea deplină" a situației arhivei SIPA.

* Aproximativ 400 de evenimente — lansări de carte, activități pentru copii, spectacole, piese de teatru și concerte — vor avea loc în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va deschide miercuri, la Romexpo.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu