ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 IULIE

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru ridicarea imunității, în vederea urmăririi penale, a lui Valerian Vreme, fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

* Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, pe tema Planului de înzestrare a Armatei, care va fi prezentat în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Planul de înzestrare a Armatei României 2017 — 2026 stabilește sistemele și echipamentele planificate a fi achiziționate prin Programul anual al achizițiilor publice ale Ministerului Apărării Naționale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă și materiale cu destinație militară.

* Mai multe persoane din Ministerul Sănătății și din Direcțiile de Sănătate Publică vor fi demise în urma întâlnirii pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale. Conform surselor citate, Bodog i-a prezentat lui Tudose un raport privind situația vaccinurilor, pe care îl solicitase șeful Executivului. Ca urmare a acestui raport, ministrul Sănătății ar urma să demită mai multe persoane din MS și din Direcțiile de Sănătate Publică, au precizat sursele citate.

* Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat că atât timp cât va ocupa funcția de șef al Executivului măsura privind trecerea obligației plății CAS și CASS din sarcina angajatorului în sarcina angajatului nu va fi aplicată. "Vă spun în fiecare zi, da? Tot... Și mâine o să mă întrebați, dar ca să rezolvăm, da", a afirmat Tudose, întrebat dacă plata CAS și CASS nu se mută deloc nici pentru salariul minim, nici pentru alte salarii în sarcina angajatului.

* Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că își dorește să aibă o relație instituțională constructivă cu președintele Klaus Iohannis, arătând că neinvitarea acestuia la manifestările de Ziua Aviației a fost ''o gafă'' pe care și-o asumă, motiv pentru care a declanșat o anchetă internă.

* PNL a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanței 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a anunțat președintele liberalilor, Ludovic Orban, care a susținut că actul normativ încalcă cinci articole din Constituție.

* Aproximativ 21.000 de candidați s-au înscris la programele de studii universitare de licență ale Universității din București, înregistrându-se o medie de 4,6 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat.

* Fostul deputat Cristian Boureanu rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de ultraj, a decis definitiv Tribunalul București. Boureanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea a trei infracțiuni de ultraj, el fiind acuzat că a agresat un polițist rutier.

* Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat proiectul de finanțare din fonduri europene a reabilitării Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi. Valoarea proiectului "Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)" este de peste 19 milioane lei, din care 16 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene. Valoarea cofinanțării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naționale este de aproximativ 3 milioane de lei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...