ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 IUNIE

*** Primii care au discutat cu șeful statului au fost liderii PSD, Liviu Dragnea, și ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Propunerea lor pentru funcția de prim-ministru, aprobată și de forurile statutare ale celor două partide, este ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose.

*** Liberalii, conduși la consultări de președintele partidului, Ludovic Orban, au susținut că "decizia PNL este clară, respectiv de a se implica în împiedicarea învestirii unui guvern PSD".

*** Și USR a anunțat, după consultări, că nu va susține un guvern PSD "sub nicio formă". "Nu vom susține sub nicio formă un guvern PSD, cu atât mai puțin nominalizarea domnului Tudose despre care știm că e dovedit de plagiat", a declarat președintele interimar al formațiunii, Elek Levente.

*** Partidul Mișcarea Populară a venit cu o propunere de premier la Cotroceni — europarlamentarul Siegfried Mureșan. "Noi am avut o propunere pentru (...) candidat la funcția de prim-ministru. Propunerea este Siegfried Mureșan, europarlamentar. Sigur că îl comparăm cu propunerea pe care a avut-o alianța PSD-ALDE. (...) Mureșan este parte a Grupului Popular European, fiind membru PMP", a declarat liderul formațiunii, Traian Băsescu.

* Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanței 13 referitoare la modificarea Codurilor penale.

* Medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Instanța a mai dispus ca Alexandru Ciocâlteu să stea sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani.

* Biroul Politic Central al ALDE a decis, cu majoritate, excluderea din partid a lui Remus Borza, după ce acesta a votat împotriva demiterii Guvernului Grindeanu la moțiunea de cenzură, a anunțat liderul formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu. În replică, deputatul Remus Borza a susținut că Tăriceanu "va rămâne singur să stingă lumina" dacă va continua "să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună".

* Primăria Capitalei a anunțat instalarea primelor nouă corturi anticaniculă, urmând ca până marți să fie montate și celelalte, până la 20. Primele corturi au fost amplasate în: Piața Victoriei, în partea stângă a Muzeului Antipa; Piața Romană; Piața Unirii; Dristor — metrou; Parcul Carol; Piața 11 Iunie; Parcul Cișmigiu; Piața Universității — Arhitectură; Piața Obor.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Acest mesaj va produce un cutremur în România

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…