ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 MARTIE

Curtea Constituțională a României a anunțat că a sesizat Inspecția Judiciară în cazul judecătorului Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța, în urma pozițiilor publice pe care magistratul le-a avut în legătură cu modul de soluționare a conflictului juridic dintre Guvern și Ministerul Public.

* Premierul Sorin Grindeanu urmărește activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în special în privința îmbunătățirii relației cu mediul de afaceri și încurajării conformării voluntare a contribuabililor, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

* Avocatul Poporului solicită Casei Naționale de Pensii să facă demersurile legale în sensul recunoașterii drepturilor ce se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global.

* Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a propus, luni, ca anul 2018, în contextul marcării Centenarului Marii Unirii, să fie și anul asumării unui proiect comun, acela de a convinge partenerii europeni să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova.

* Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit la sediul Ministerului Justiției pentru o discuție cu ministrul Tudorel Toader.

* Comandorul fregatei 'La Fayette', Stanislas Delatte, a declarat că România este importantă pentru toate statele Uniunii Europene, în special pentru Franța, ''care are o flotă obișnuită să intervină oriunde are interese de apărat''.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea lui Gabriel Oprea de sesizare a Curții Constituționale a României în legătură neconstituționalitatea a două articole din Codul de procedură penală, în dosarul în care fostul vicepremier este judecat pentru abuz în serviciu.

* Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară, a anunțat că s-a decis convocarea pentru 22 aprilie a unui Colegiu Național al PMP, având ca principală temă situația aleșilor locali ai formațiunii, ca etapă premergătoare în vederea înființării Ligii aleșilor locali ai partidului.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria