ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de învestitură al Parlamentului. S-au înregistrat 275 de voturi ''pentru'' și 102 ''împotrivă''. Premierul le-a dat asigurări parlamentarilor că va avea "o guvernare profesionistă, responsabilă, efectiv îndreptată către cetățenii României".

* Premierul Mihai Tudose a dat asigurări că nu se va desființa pilonul II de pensii. "Nu se desființează. Eu nu știu de ce a spus (Ionuț Mișa — n.r.), o să îl întreb. (...) Nu se desființează, punct", a precizat Tudose. Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este "o prostie" desființarea acestui pilon de pensii.

* Noul lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților este Ioan Munteanu. Acesta îl va înlocui pe Marcel Ciolacu, care va ocupa funcția de vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose.

* Plenul Parlamentului a adoptat scrisoarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea înființării pe teritoriul României a Comandamentului Multinațional de Brigadă, sub coordonarea Comandamentului Multinațional de Divizie.

* Procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbatul de 39 de ani din Argeș suspectat de propagandă teroristă. Bărbatul este suspectat de propagandă teroristă în favoarea Daesh și intenția de a organiza un atentat la o bază militară din România.

* Copiii de la Hospice Casa Speranței, alături de Irina Margareta Nistor în rolul decanului, au deschis "Academia de Optimism", o platformă de e-learning și de strângere de fonduri necesare oferirii serviciilor gratuite pentru micuții ce se confruntă cu boli incurabile.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Ana Birchall: În urma deciziei de astăzi a CJUE instanțele de judecată pot anula actele Secției Speciale / Actel…