ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de învestitură al Parlamentului. S-au înregistrat 275 de voturi ''pentru'' și 102 ''împotrivă''. Premierul le-a dat asigurări parlamentarilor că va avea "o guvernare profesionistă, responsabilă, efectiv îndreptată către cetățenii României".

* Premierul Mihai Tudose a dat asigurări că nu se va desființa pilonul II de pensii. "Nu se desființează. Eu nu știu de ce a spus (Ionuț Mișa — n.r.), o să îl întreb. (...) Nu se desființează, punct", a precizat Tudose. Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este "o prostie" desființarea acestui pilon de pensii.

* Noul lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților este Ioan Munteanu. Acesta îl va înlocui pe Marcel Ciolacu, care va ocupa funcția de vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose.

* Plenul Parlamentului a adoptat scrisoarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea înființării pe teritoriul României a Comandamentului Multinațional de Brigadă, sub coordonarea Comandamentului Multinațional de Divizie.

* Procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbatul de 39 de ani din Argeș suspectat de propagandă teroristă. Bărbatul este suspectat de propagandă teroristă în favoarea Daesh și intenția de a organiza un atentat la o bază militară din România.

* Copiii de la Hospice Casa Speranței, alături de Irina Margareta Nistor în rolul decanului, au deschis "Academia de Optimism", o platformă de e-learning și de strângere de fonduri necesare oferirii serviciilor gratuite pentru micuții ce se confruntă cu boli incurabile.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…