ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 IUNIE

Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de învestitură al Parlamentului. S-au înregistrat 275 de voturi ''pentru'' și 102 ''împotrivă''. Premierul le-a dat asigurări parlamentarilor că va avea "o guvernare profesionistă, responsabilă, efectiv îndreptată către cetățenii României".

* Premierul Mihai Tudose a dat asigurări că nu se va desființa pilonul II de pensii. "Nu se desființează. Eu nu știu de ce a spus (Ionuț Mișa — n.r.), o să îl întreb. (...) Nu se desființează, punct", a precizat Tudose. Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este "o prostie" desființarea acestui pilon de pensii.

* Noul lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților este Ioan Munteanu. Acesta îl va înlocui pe Marcel Ciolacu, care va ocupa funcția de vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose.

* Plenul Parlamentului a adoptat scrisoarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea înființării pe teritoriul României a Comandamentului Multinațional de Brigadă, sub coordonarea Comandamentului Multinațional de Divizie.

* Procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbatul de 39 de ani din Argeș suspectat de propagandă teroristă. Bărbatul este suspectat de propagandă teroristă în favoarea Daesh și intenția de a organiza un atentat la o bază militară din România.

* Copiii de la Hospice Casa Speranței, alături de Irina Margareta Nistor în rolul decanului, au deschis "Academia de Optimism", o platformă de e-learning și de strângere de fonduri necesare oferirii serviciilor gratuite pentru micuții ce se confruntă cu boli incurabile.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...