ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 MAI

* Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai. Președintele ședinței de plen de luni, Claudiu Manda, a citit nota privind adoptarea tacită, astfel că proiectul va fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

* 115 deputați și senatori, din partea tuturor partidelor politice, au constituit, luni, grupul "Prietenii Unirii" la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

* Opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exercițiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

* Direcția legislativă a Senatului va elabora, până săptămâna viitoare, un punct de vedere la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București privind existența în procesul legislativ a vreunui proiect referitor la regimul dronelor, a decis Biroul permanent al Camerei superioare a Parlamentului.

* Curtea Constituțională a României discută în 21 iunie sesizarea PNL în legătură cu modificările aduse mecanismului de numire în funcție a directorului Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul Ministerului de Interne, prin eliminarea avizului necesar din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

* Copiii sub 12 ani beneficiază, în luna iunie, de electrocardiograme gratuite, în cadrul unei campanii care este parte a programului "Nicio zi fără joacă", ce are ca scop depistarea malformațiilor congenitale cardiace.

* Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, estimează că săptămâna viitoare ar putea fi dat votul final pe proiectul legii salarizării, care se află în prezent la Camera Deputaților.

* Vasile Blaga, Marcel Opriș, Eugen Tomac și Maria Ligor vor fi audiați marți în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat președintele comisiei, Mihai Fifor, precizând că doar Cătălin Predoiu nu a confirmat prezența.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

3 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Jurnalistul Vitalie Cojocari, text de o frumusețe rară pe subiectul Rimes / Brâncuși. / Da, omule, ai dreptate, vo…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video