ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 APRILIE

Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, este urmărită penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzată de abuz în serviciu și conflict de interese. După anunțul DNA, Monica Pop a declarat, pentru AGERPRES, că nu a săvârșit niciun abuz în serviciu, precizând că are și o decizie de la Agenția Națională de Integritate conform căreia nu este incompatibilă.

* Noii miniștri ai Mediului și pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, respectiv Viorel Ilie, au depus jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Sorin Grindeanu, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, membri ai Guvernului, consilieri prezidențiali și de stat.

* Vasile Blaga rămâne sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență, a decis definitiv Curtea de Apel București.

* Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public va fi modificată în urma unei dezbateri cu societatea civilă și cu autoritățile locale, a anunțat ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

* Liberalii solicită audierea în comisiile parlamentare și în plenul Camerei Deputaților a ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, pe tema situației economice a României. "Ministrul este obligat să prezinte situația economică dezastruoasă în care se află astăzi România, în condițiile în care există presiuni uriașe de creșteri ale cheltuielilor cu salariile și cu pensiile și angajamente de susținere a acestor cheltuieli fără resurse suplimentare de venituri", a afirmat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, după ședința Biroului Politic Național al formațiunii.

* Deputatul social-democrat Florin Iordache, fost ministru al Justiției, este propunerea PSD pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Propunerea grupului parlamentar al PSD a fost înaintată Biroului permanent al forului legislativ.

* Președintele USR Nicușor Dan a anunțat că va candida pentru un nou mandat la viitorul congres al partidului.

* Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul III (din 147 participante) la cel mai mare concurs de drept privat din lume — Willem Vis—, faza de pledoarii, competiție aflată la cea de a 14-a ediție, care s-a desfășurat în perioada 26 martie — 2 aprilie la Hong Kong.

* Cererea Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu intră marți la dezbaterile din plen și la vot, a anunțat secretarul Biroului permanent al Camerei, Ioana Bran.

* Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, marți și miercuri, o vizită de lucru la Paris.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro