ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 MARTIE

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o modificare a Legii Educației, care prevede că personalul didactic și de instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul I didactic, beneficiază de reducerea normei cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului.

* Cursurile noului an școlar 2017 — 2018 vor începe la 11 septembrie, însumând 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), prevede un ordin aprobat de ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase. Potrivit Ministerului Educației, structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018).

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că proiectul de lege privind TVA zero la locuințe pentru persoane fizice are susținerea Guvernului și va fi adoptat în această sesiune parlamentară.

* Timbrul de mediu nu va fi înlocuit cu o altă taxă, a anunțat vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte al ALDE. El a precizat că a prezentat, în ședința coaliției de guvernare, câteva propuneri pentru înlocuirea timbrului de mediu, una dintre acestea fiind introducerea unui certificat de calitate a aerului — eco-vignetă.

* Mai multe investigații medicale care vizează medicina dentară, asistența medicală ambulatorie clinică, dar și asistența medicală spitalicească și acupunctura vor fi introduse prin noul contract-cadru care va intra în vigoare de la 1 aprilie.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”