ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 31 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 31 MAI

* Guvernul a aprobat o hotărâre privind constituirea unei comisii care va inventaria și preda documentele din arhiva SIPA către instituțiile care au competențe în domeniu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că, în arhiva SIPA, comisia desemnată să aibă acces la informații va găsi, printre altele, documente care țin de viața privată a persoanei, dar și secrete de stat sau de serviciu, adăugând că arhiva trebuie desființată în cel mult trei ani.

* Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Kabul și precizează că nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți în capitala afgană. Miercuri dimineață, un vehicul capcană a explodat în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul. Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite.

* Avocatul Radu Cătălin Dancu a fost numit, printr-o hotărâre de Guvern, consul general al României la New York, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

* Trei cereri de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță au fost adresate Ministerului Justiției din Serbia, două dintre acestea fiind formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar o alta de Tribunalul Prahova, fostul deputat urmând a fi audiat pe 6 și 8 iunie.

* Sorin Chiriță, administratorul special al RADET, a fost declarat admis, în urma interviului, pentru ocuparea postului de administrator public al municipiului București, potrivit unui anunț postat pe site-ul PMB.

* Paul Fister, actor român, cascador și consilier de lupte, supranumit "Ultimul Haiduc", a murit. Informația a fost postată pe pagina de Facebook a Uniunii Cascadorilor din România.

* Lucrarea "Christ" de Adrian Ghenie a fost adjudecată marți la prețul de 26.000 de euro la Licitația de artă postbelică și contemporană organizată de Artmark în Capitală.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va participa joi și vineri, la Ljubljana, la cea de a 18-a reuniune a Asociației Senatelor din Europa, la invitația președintelui Consiliului Național al Republicii Slovenia, Mitja Bervar.

* Emil Boc, Adriean Videanu, Dan Șova și Dan Radu Rușanu se află printre cei care vor fi invitați săptămâna viitoare la audieri în Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...