ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 APRILIE

Procurorii DNA Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor în cazul în care la data judecării au fost deja demarate.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că a fost semnată demararea procedurii pentru achiziționarea a 115.000 de vaccinuri împotriva rujeolei, context în care premierul Sorin Grindeanu i-a amintit acestuia că lipsa vaccinului menționat în anumite județe nu este o problemă nouă și l-a îndemnat să îi pună la muncă pe oamenii din minister.

* Judecătoria Sectorului 4 a decis trimiterea la Tribunalul București a dosarului în care sunt judecați patronii de la clubul Colectiv, în vederea reunirii cu dosarul în care este inculpat fostul primar Cristian Popescu-Piedone. Instanța a admis în acest sens o cerere înaintată de Parchetul General la primul termen al procesului care a avut loc în luna februarie, însă decizia nu este definitivă.

* Primăria Capitalei va monta semafoare în 101 intersecții unde s-au înregistrat incidente rutiere, în scopul fluidizării traficului și al creșterii siguranței, dar și al reducerii volumului de emisii poluante prin scăderea consumului de carburanți. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței extraordinare a CGMB.

* Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că personalul Alitalia a organizat miercuri o grevă de 24 de ore, motiv pentru care vor fi afectate serviciile de control și de manevrare a bagajelor la Aeroportul Fiumicino din Roma, ceea ce va cauza întârzieri și la nivelul programului de zbor al unor curse aeriene efectuate de alte companii.

* Traficul rutier se va restricționa, în perioada 7 — 17 aprilie, între orele 10,00 — 22,30, în Piața Constituției, unde va avea loc evenimentul organizat de municipalitate "Tradiții și Flori de Sărbători".

* Social-democrații se reunesc, joi, la Sinaia, în ședința Comitetului Executiv Național, în aceeași zi urmând să aibă loc și ședința coaliției de guvernare. Tot joi, președintele PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni cu grupul parlamentar al deputaților social-democrați, pe ordinea de zi a discuțiilor fiind aspecte organizatorice legate de programul Camerei Deputaților, stadiul inițiativelor legislative, programul de guvernare, situația prezenței.

* Emisiunea de mărci poștale "Simfonia Lalelelor, Pitești" va fi disponibilă, de vineri, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, precum și în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/ .

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia