ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI - 7 OCTOMBRIE

* Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a reiterat convingerea că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată şi a menţionat că rectificarea bugetară va fi adoptată prin hotărâre de guvern, urmând să asigure localităţilor necesarul de cheltuieli curente. 'Nu va trece moţiunea. (Mă bazez, n.r.) pe buna credinţă a unora care vor stabilitate în această ţară. (...) Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moţiune', a arătat ea într-o declaraţie acordată presei.

* Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, dacă ar ajunge preşedintele României, nu l-ar graţia pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în prezent încarcerat. Întrebată într-o emisiune la Adevărul Live dacă l-ar graţia pe Liviu Dragnea în cazul în care va ajunge preşedintele României, după alegerile din noiembrie, Viorica Dăncilă a răspuns: 'Nici nu se pune problema. Nu'.

* Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că premierul Viorica Dăncilă a promis 18 posturi de miniştri parlamentarilor din afara PSD, menţionând că cine crede aceste "minciuni" îşi "merită soarta".

* Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că sunt pregătite pentru a fi trimise spre aprobare Comisiei Europene proiecte de aproape 1,7 miliarde de euro vizând infrastructura de apă şi apă uzată.

* Patru membri ai Secţiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-au solicitat preşedintelui CSM, Lia Savonea, întreaga documentaţie care a stat la baza discutării proiectului de modificare a Legii ANI, susţinând că nu au avut acces la şedinţa în care acesta a fost dezbătut.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, după ce a verificat stadiul lucrărilor la noua linie a staţiei de epurare de la Glina, că aceasta va rezolva o problemă de mediu, iar incineratorul de nămol nu degajă niciun miros neplăcut. Întrebată de jurnalişti dacă proiectul are vreo legătură cu nemulţumirile exprimate de bucureşteni legate de calitatea aerului, Firea a răspuns: 'Sub nicio formă, acest proiect, staţia de epurare Glina, care înseamnă atât o nouă linie de epurare, cât şi modernizarea celei vechi, existente, precum şi incineratorul de nămol nu degajă sub nicio formă niciun miros neplăcut'.

* Gheorghe Dincă va fi dus marţi de la Penitenciarul Spital Jilava la INML 'Mina Minovici' pentru efectuarea expertizei psihiatrice, potrivit unor surse judiciare. Dincă a fost transferat, pe 1 octombrie, din Arestul Central în Penitenciarul Spital Jilava, pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel