ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI - 7 OCTOMBRIE

* Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a reiterat convingerea că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată şi a menţionat că rectificarea bugetară va fi adoptată prin hotărâre de guvern, urmând să asigure localităţilor necesarul de cheltuieli curente. 'Nu va trece moţiunea. (Mă bazez, n.r.) pe buna credinţă a unora care vor stabilitate în această ţară. (...) Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moţiune', a arătat ea într-o declaraţie acordată presei.

* Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, dacă ar ajunge preşedintele României, nu l-ar graţia pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în prezent încarcerat. Întrebată într-o emisiune la Adevărul Live dacă l-ar graţia pe Liviu Dragnea în cazul în care va ajunge preşedintele României, după alegerile din noiembrie, Viorica Dăncilă a răspuns: 'Nici nu se pune problema. Nu'.

* Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că premierul Viorica Dăncilă a promis 18 posturi de miniştri parlamentarilor din afara PSD, menţionând că cine crede aceste "minciuni" îşi "merită soarta".

* Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că sunt pregătite pentru a fi trimise spre aprobare Comisiei Europene proiecte de aproape 1,7 miliarde de euro vizând infrastructura de apă şi apă uzată.

* Patru membri ai Secţiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-au solicitat preşedintelui CSM, Lia Savonea, întreaga documentaţie care a stat la baza discutării proiectului de modificare a Legii ANI, susţinând că nu au avut acces la şedinţa în care acesta a fost dezbătut.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, după ce a verificat stadiul lucrărilor la noua linie a staţiei de epurare de la Glina, că aceasta va rezolva o problemă de mediu, iar incineratorul de nămol nu degajă niciun miros neplăcut. Întrebată de jurnalişti dacă proiectul are vreo legătură cu nemulţumirile exprimate de bucureşteni legate de calitatea aerului, Firea a răspuns: 'Sub nicio formă, acest proiect, staţia de epurare Glina, care înseamnă atât o nouă linie de epurare, cât şi modernizarea celei vechi, existente, precum şi incineratorul de nămol nu degajă sub nicio formă niciun miros neplăcut'.

* Gheorghe Dincă va fi dus marţi de la Penitenciarul Spital Jilava la INML 'Mina Minovici' pentru efectuarea expertizei psihiatrice, potrivit unor surse judiciare. Dincă a fost transferat, pe 1 octombrie, din Arestul Central în Penitenciarul Spital Jilava, pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”