ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 MAI

anchetă pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau al celorlalte organe ale administrației publice și poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității lor. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă parlamentară. Liberalii au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională modificările adoptate. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a susținut că PSD "continuă să dea lovitură după lovitură atât justiției, cât și Parlamentului".

* Comitetul Executiv Național al PSD va lua în discuție, în ședința de miercuri, cazul deputatului social-democrat Nicolae Bacalbașa, care a făcut gesturi obscene în plen, a declarat președintele partidului, Liviu Dragnea. Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că ia în calcul să protesteze, joi, la ședința de plen a Parlamentului la care va fi prezent și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dacă Dragnea nu va lua atitudine față de gesturile făcute de Bacalbașa.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu susține plafonarea indemnizației pentru creșterea copiilor, după ce ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a afirmat că ar trebui luată o asemenea măsură. Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a susținut că plafonarea indemnizațiilor pentru mame arată lipsa de viziune a Guvernului și disperarea ''pentru a cârpi" majorările salariale la care s-a angajat.

* Uniunea Salvați România a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la proiectul de modificare a Legii executării pedepselor, deoarece reprezintă "o grațiere mascată". Camera Deputaților a adoptat proiectul pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

* Avocații lui Sebastian Ghiță au anunțat la instanța supremă că fostul deputat, care este încarcerat într-un penitenciar din Belgrad, vrea să asiste la procesele pe care le are deschise în România prin videoconferință.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS