ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE

* Managerul Spitalului Judeţean Timiş, Marius Craina, a anunţat că în această săptămână va fi inaugurată Clinica de mari arşi a unităţii medicale, prima din ţară de o asemenea anvergură, pentru început, cu trei boxe, urmând ca până la finele lunii să fie date în folosinţă şi celelalte două.

* Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a început lucrările de reparaţii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judeţului Hunedoara, drumul fiind important pentru turiştii care preferă să schieze iarna în zona pârtiilor de la Transalpina, unele dintre cele mai cunoscute şi apreciate din ţară.

* Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi cei ai întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţ, că prin programul naţional multianual de microindustrializare au fost semnate cinci contracte, în valoare de 1,7 milioane lei şi aproximativ 300 de proiecte sunt finanţate prin programul Start-Up Nation, în valoare de 1,5 milioane de lei.

* Purtătorul de cuvânt al AJOFM Giurgiu, Nicoleta Goleanu, a declarat pentru AGERPRES că rata şomajului în judeţ este de 2,34%, în creştere faţă de luna anterioară ca urmare a finalizării înregistrării în baza de date a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, promoţia 2019.

* Valoarea totală a amenzilor aplicate anul acesta de inspectorii de sănătate publică în timpul sezonului estival, inclusiv de membrii Comandamentului Delta Dunării, a fost de 132.800 lei, cu aproape 90% mai mare decât cea a amenzilor aplicate anul trecut, se arată într-un document transmis AGERPRES de directoarea Direcţiei de Sănătate Publică, Mihaela Nicolau.

* 47 de străzi din municipiul Bistriţa, unde asfaltul fusese turnat înainte de 1989, au beneficiat în ultimele cinci luni de înlocuirea stratului de uzură, printr-un proiect finanţat cu bani de la bugetul local, ale cărui costuri s-au ridicat la aproximativ 1,35 de milioane de euro. Viceprimarul Cristian Niculae a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea lucrărilor pe aceste străzi, care au început în luna mai.

* La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara a fost lansat proiectul MEDICARE, în parteneriat cu Spitalul "Sveti Luka" din Smederevo (Serbia), care pentru instituţia academică timişoreană presupune extinderea actualului Centru de chirurgie laparoscopică şi microchirurgie "Pius Brînzeu".

* Aproximativ 1.500 de elevi vor primi în primul semestru din acest an şcolar burse de la bugetul local în valoare totală de peste 70.000 lei, potrivit unei hotărâri luate de Consiliul Local Municipal Brăila.

* Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara va fi extinsă şi dotată cu echipamentele medicale necesare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de peste un milion de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care administrează spitalul, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost finalizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, contractul fiind semnat luni.

* Aproximativ 1.000 de militari români, britanici şi bulgari participă, în perioada 6-18 octombrie, la exerciţiul multinaţional SARMIS 19, planificat de Divizia 2 Infanterie Getica şi condus de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Braşov, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

* Consilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unor utilaje în valoare de aproximativ trei milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor în regiunea de graniţă Giurgiu-Ruse, Bulgaria, pentru o bună conectivitate în regiunea de frontieră. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...