Stocurile SUA de bombe inteligente sunt în scădere (general american)

Stocurile SUA de bombe inteligente sunt în scădere (general american)

Generalul american Charles Brown, comandantul operațiunilor aeriene din Orientul Mijlociu, a afirmat joi că este "preocupat" de diminuarea stocului de bombe inteligente, din cauza folosirii lor intensive în campania împotriva grupării Statul Islamic, relatează AFP.

"Este în continuare o preocupare", a declarat presei generalul Brown într-o videoconferință.

"US Air Force a luat măsuri (...) pentru a achiziționa mai multe bombe (...), dar va dura doi ani până când vor ajunge aceste bombe, dacă nu mai mult", a menționat el.

Bombardamentele americane asupra grupării Statul Islamic în Siria și Irak au recurs aproape exclusiv la bombe inteligente, ghidate prin GPS sau laser.

Militarii americani repetă frecvent că nicio altă campanie de bombardamente nu a fost desfășurată cu atâta precizie.

Proiectul de buget al Apărării SUA pentru 2017 prevede achiziționarea a "peste 45.000" de muniții inteligente, cu o valoare de 1,8 miliarde de dolari, a anunțat în februarie șeful Pentagonului, Ashton Cater.

Potrivit generalului Brown, armata americană este pe punctul de a evalua din ce altă regiune a lumii să aducă bombele de care are nevoie comandamentul pentru Orientul Mijlociu.

"Trebuie să facem niște analize pentru a vedea de unde ne vom asuma riscul" de a reduce stocurile, a subliniat el.

În 2015, avioanele americane au lansat în Siria și Irak 28.675 de bombe, potrivit statisticilor Comandamentului american pentru operațiunile aeriene din Orientul Mijlociu (USAFCENT).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…