Stoltenberg: NATO rămâne vigilentă în privinţa Belarusului şi gata să descurajeze orice agresiune împotriva aliaţilor

Stoltenberg: NATO rămâne vigilentă în privinţa Belarusului şi gata să descurajeze orice agresiune împotriva aliaţilor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni că Alianţa rămâne vigilentă în privinţa evenimentelor din Belarus şi este pregătită să protejeze statele membre, dar nu reprezintă nicio ameninţare pentru această ţară, transmite Reuters.

'Aliaţii din NATO urmăresc îndeaproape evenimentele din Belarus', a afirmat Stoltenberg într-un comunicat.

'NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Belarus şi nu îşi creşte prezenţa militară în regiune. Rămânem vigilenţi, strict defensivi şi pregătiţi să descurajăm orice agresiune împotriva Aliaţilor', a adăugat secretarul general.

NATO a respins duminică acuzaţiile preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko conform cărora Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează prezenţa militară la graniţa cu Belarus, precizând însă că urmăreşte îndeaproape situaţia din această ţară.

'Nu există o masare de forţe în regiune. Prezenţa multinaţională a NATO în partea estică a Alianţei nu constituie o ameninţare pentru nicio ţară. Ea este strict defensivă, proporţională şi menită să prevină conflicte şi să menţină pacea', a declarat purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu într-un comunicat.

Puţin mai devreme, cu prilejul unei manifestaţii la Minsk de susţinere a sa, Lukaşenko afirmase că avioane şi tancuri ale NATO au fost desfăşurate la 15 minute de frontierele ţării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…