Strălucitoarea Maria Callas, viață de coșmar alături de părinții săi. Forțată de mamă să se culce cu soldați naziști

Strălucitoarea Maria Callas, viață de coșmar alături de părinții săi. Forțată de mamă să se culce cu soldați naziști

Pe cât de strălucitoare i-a fost cariera, pe atât de întunecată i-a fost viața personală. Maria Callas, supranumită „La Divina”, „regina della lirica”, a fost cea mai mare soprană din a doua jumătate a secolului trecut, care și-a trăit propria tragedie şi nefericire în afara scenei.

De altfel, întreaga viaţă a Mariei Callas depăşeşte dramatismul operelor pe care le-a interpretat! Câteva scrisori nepublicate până în anul 2021, scrise de Callas şi găsite de Lyndsy Spence, autorul cărţii "Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas", scot la iveală latura neștiută a divei.

Maria Callas, o viață personală plină de nefericire FOTO Adevărul

Conform okmagazine.ro , la 16 ani, Callas a debutat în Atena, cu un mic rol în "Boccaccio", după care, ani mai târziu, s-a făcut remarcată cu rolul principal din "Tosca". Succesul şi celebritatea le-a dobândit abia când s-a mutat în Italia, după război. Potrivit celor publicate de Encyclopedia of World Biography, nici măcar atunci viața ei nu a fost perfectă.

Biograful Lyndsy Spence susţine că Maria n-avea deloc o relaţie bună cu mama ei, care lucra ca prostituată în timpul războiului şi o şantaja pe fiica sa cu fiecare ocazie posibilă. Mai mult, Evangelia a forţat-o pe Maria să se culce cu soldaţii nazişti în timpul războiului.

A încercat să o șantajeze

Apoi, după ce Maria devenise cunoscută, ea a încercat s-o şantajeze pe faimoasa Callas şi chiar a reuşit să vândă presei tot felul de frânturi din viaţa lor de familie.

Mama Mariei i-a scris, la un moment dat, fiicei sale: „Ştii ce fac artiştii care provin din medii modeste atunci când devin bogaţi? În prima lună, îşi cheltuie banii pentru a le cumpăra părinţilor o casă şi a-i răsfăţa cu tot felul de obiecte de lux... Ce ai de spus despre asta, Maria?”

Din păcate, tatăl cântăreţei n-a fost nici el mai breaz. George Kalogeropoulos i-a scris şi el o scrisoare celebrei lui fiice, în care i-a spus că se află pe moarte într-un spital. Impacientată, Maria a încercat să descopere ce se întâmplase cu tatăl ei şi şi-a dat seama că acesta suferea de o mică problemă medicală, viaţa lui era era deloc în pericol.

Callas a scris, la un moment dat, în acele scrisori că se săturase de părinţii ei egoişti şi nu mai voia să aibă nimic de-a face cu ei. „Sper că jurnaliştii nu-şi dau seama de situaţia dintre noi! Dacă ajung să afle, voi blestema momentul în care am descoperit că am părinţi!”, a publicat The Guardian parte din scrisorile celebrei cântăreţe de operă.

S-a stins din viață la doar 54 de ani

Considerată „cea mai mare soprană a secolului XX", Maria Callas, născută pe 2 decembrie 1923, şi-a început cariera fulminantă în decembrie 1951, când a inaugurat stagiunea la Scala din Milano. A interpretat apoi rolurile celor mai proeminente figuri ale liricii universale: de la Norma lui Vincenzo Bellini, la Lucia di Lammermoor, Medea, Aida.

În 1957, la o recepţie la Veneţia, l-a întâlnit pe Aristotele Onassis, cel care avea să-i marcheze profund viaţa. Din punct de vedere al carierei, acel an a fost nefast. La Roma, la o serată de gală în prezenţa unor oaspeţi iluştri, în frunte cu preşedintele italian din acea vreme, Giovanni Gronchi, după primul act din Norma, Callas a întrerupt spectacolul, acuzând un rău fizic general, stare care avea să i se accentueze pe parcursul timpului.

Pe 16 septembrie 1977, Maria Callas s-a stins din viaţă în apartamentul său. Oficial, s-a stabilit că decesul a survenit în urma unor complicaţii cardio-vasculare. Ce s-a întâmplat în acea zi rămâne însă învăluit în mister.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”