Stroe: ASF să prezinte rapid o analiză a situației. Românii trebuie protejați de eventuale creșteri nejustificate ale prețurilor la RCA

Stroe: ASF să prezinte rapid o analiză a situației. Românii trebuie protejați de eventuale creșteri nejustificate ale prețurilor la RCA

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a susținut Autoritatea de Supraveghere Financiară trebuie să prezinte rapid o analiză a situației și o serie de măsuri concrete, în contextul unor creșteri ale prețurilor la RCA. 

FOTO Inquam Photos

„Românii trebuie să fie protejați de eventuale creșteri nejustificate ale prețurilor la RCA. Este important ca ASF să prezinte rapid o analiză a situației, dar și o serie de măsuri concrete, pentru a ne putea asigura că situația va rămâne sub control”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL pe Facebook.

Liberalul a mai susținut că, „dacă vor exista companii de asigurare care vor specula piața și vor practica tarife exagerate, ASF are responsabilitatea să realizeze controale, să dispună măsuri și să aplice sancțiuni. Același lucru și pentru eventuale fraude care se practică în piață și pentru nerespectarea prevederilor de către asiguratori, prin întârzieri excesive la plata despăgubirilor”.

„Subiectul este unul cât se poate de serios, iar noi ne dorim să fie tratat într-o manieră profesionistă, într-un cadru argumentat, cu toate datele pe masă. Văd voci în spațiul public care aleg calea populismului și care se joacă cu termeni precum faliment sau insolvență. Prioritatea principală trebuie să rămână protejarea populației, nu goana după voturi”, a mai transmis Ionuț Stroe.

Prețuri duble de la un oraș la altul

  Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a sesizat unele anomalii de pe piața RCA și a cerut corectarea acestora. „Cerem încă o dată plafonarea RCA la tarifele de referinţă, afişate pe site-ul ASF, pentru o perioadă de minimum 6 luni. Cerem controale de fond la toate companiile de asigurări, ţinând cont de faptul că în ultimii 20 de ani nu s-au făcut deloc. Aşteptăm în continuare poliţele RCA emise de CEC Bank, aşa cum a dat dispoziţie premierul României”, au arătat cu ceva timp în urmă reprezentanţii COTAR.  

Surse apropiate pieței de asigurări au explicat pentru „Adevărul” că modificarea normelor RCA a permis asigurătorilor să introducă noi criterii de calcul, iar prețul polițelor șoferilor din orașele mari au explodat în comparație cu cele ale proprietarilor de autoturisme din orașele mici sau din mediul rural. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!