Stroe: Ce a făcut Simion astăzi este bătaie de joc și la adresa instituției, opiniei publice și a presei

Stroe: Ce a făcut Simion astăzi este bătaie de joc și la adresa instituției, opiniei publice și a presei

Purtătorul de cuvânt al PNL a reacționat în urma scandalului provocat astăzi de președintele AUR în clădirea ministerului Energiei. Ionuț Stroe îl acuză pe Simion de huliganism.

Stroe a reacționat după scandalul provocat de George Simion FOTO: Inquam Photos

„Nimeni nu și-ar fi închipuit că asemenea derapaje comportamentale se pot manifesta astfel. Ce a făcut Simion azi e bătaie de joc și la adresa instituției, și a opiniei publice, și a presei. E un afront și la adresa presei. Un nou act de scandal, huliganism marca AUR și George Simion, și în mod evident această conferință de presă nu poate fi ținută în asemenea condiții. Știm ce derapaje comportamentale a mai avut Simion. Singura lui miză e scandalul, care deturnează orice fel de comunicare instituțională”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor susține că cel mai probabil va fi făcute o anchetă pentru a aflat cum a intrat deputatul AUR în ministerul Energiei.

„Nu știu cum a intrat Simion în Ministerul Energiei, probabil că va exista o anchetă cum s-a asigurat accesul. În orice minister trebuie să te legitimezi, să consemnează motivul pentru care ești în instituție”, a explicat acesta.

În ceea ce privește Ordonanța de Urgență care ar introduce taxa pe soare, Ionuț Stroe susține că nu este vorba despre o taxă care să se impună acum, fiind „o perspectivă în 2026”.

"S-ar putea să fie chiar eliminată această taxă, s-ar aplica doar celor care produc cu adevărat energie, cu capacitate mai mare de 30 de KW, capacitatea unui bloc întreg de locuințe, în niciun caz individual. Acest act normativ nu implică niciun fel de taxă imediată sau care să oblige prosumatorul casnic să plătească. E vorba de producători, în niciun caz de prosumatori casnici", a explicat purtătorul de cuvânt al PNL la Digi24.

Vă reamintim că astăzi președintele AUR a intrat în sediul ministerului Energiei pentru a participa la conferința de presă organizată de Virgil Popescu în urma scandalului privind taxarea prosumatorilor .

George Simion a intrat fără acreditare în clădire, motiv pentru care ministrul a amânat conferința de presă. Ulterior, președintele AUR a pornit în căutarea ministrului Energiei, însă fără succes. După o oră de la boicotarea ședinței, liderul AUR a ales să plece din minister.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina