Stroe: Până când situația din Educație nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic

Stroe: Până când situația din Educație nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că „nimeni nu își permite să se joace cu instabilitatea instituțională” și a precizat că nu se va discuta despre rotativă până când situația din Educație nu va fi rezolvată.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

„Oricine înţelege că nu poţi să schimbi un guvern în mijlocul unei situaţii sociale. În condiţiile în care şcolile sunt închise, în condiţiile în care sunt purtate negocieri, cei trei preşedinţi ai coaliţiei de guvernământ au spus foarte clar că asumă cu responsabilitate rezolvarea acestei situaţii şi e foarte important că nimeni nu îşi permite să se joace cu instabilitatea instituţională, iar pentru noi cel mai important acesta”, a declarat Ionuț Stroe la Euronews, potrivit News.ro .

Liberalul a subliniat că premierul va purta zilnic negocieri cu sindicatele din învățământ și va rezolva criza din învățământ.

„Nu ne grăbim în momentul de faţă la nicio rotativă, partidul este, în mod evident, angajat, ca şi premierul, în a asigura o guvernare funcţională, restul e în plan secund. Apropo de aşteptarea publică, nu trebuie să fie impusă ideea de a face rotativa la un punct sau la o dată fixă. Dacă nu ar fi fost probleme, poate am fi putut să o facem, dar din moment ce românii au chestiuni care ard pe agenda publică, din moment ce situaţia o impune să continuăm guvernarea”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Ionuț Stroe consideră că greva profesorilor se va termina până la finalul sesiunii parlamentare, precizând că România a mai trecut prin perioade dificile: „Cred că aceeaşi abordare trebuie să o avem şi astăzi, în privinţa Educaţiei, un premier responsabil şi un guvern funcţional care în decursul următoarelor zile, hai să zic 2-3 săptămâni, să poarte aceste negocieri şi să ia măsurile pentru deblocarea situaţiei. Luaţi acest gest al amânării rotaţiei premierilor ca pe o dovadă incontestabilă că suntem ancoraţi în zona responsabilităţii şi că premierul poate fi văzut ca garant al stabilităţii şi al negocierilor care vor urma şi vor avea rezultate concrete”.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat, într-o conferință de presă, unde i-a avut alături pe Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, că va fi amânată rocada premierilor până când sunt rezolvate problemele, cea mai mare fiind cea legată de greva generală din educație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…