Stroe: Păstrarea premierului Ciucă în Guvern poate fi un avantaj pentru partid

Stroe: Păstrarea premierului Ciucă în Guvern poate fi un avantaj pentru partid

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, potrivit News.ro, că mai mulţi lideri PNL i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, pentru a asigura stabilitatea și echilibrul Guvernului.

FOTO Inquam Photos

„În Biroul Politic Naţional de mâine se va stabili mandatul cu care premierul va merge la negocierile din interiorul alianţei. În ceea ce priveşte viitoarea poziţie, nu există niciun secret că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier. Foarte mulţi dintre aceştia consideră că domnia sa ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare. (...) Pentru partid, poate fi un avantaj prezenţa lui Nicolae Ciucă ca vicepremier în noul Executiv”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, potrivit News.ro .

Reprezentantul liberalilor a subliniat însă că decizia finală îi va aparține actualului premier.

Ciucă, între conducerea Senatului și scaunul de vicepremier

În contextul unor discuții și negocieri pentru schimbarea ministerelor, liberala Alina Gorghiu a arătat că PNL a admis, „în vederea armonizării” pozițiilor tuturor membrilor coaliției, că pot exista anumite excepții de la protocolul semnat între PNL și PSD cu privire la rocada premierilor, prin care actualul șef de Guvern ar urma să-i cedeze funcția șefului PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit șefei interimare a Senatului, condiția PNL este ca toate partidele să fie de acord cu modificările și ca acestea să aducă „o îmbunătățire” a activității guvernamentale.

Liderii din PNL, în special cei din administrația locală, ar vrea ca Nicolae Ciucă să meargă vicepremier în viitorul Guvern, pentru a exista un om care care asigură „componenta liberală”.

Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș și al PNL Timiș, a precizat pentru „Adevărul” că „la conducerea Senatului, actualul premier „ar avea mai mult timp de partid și de reacții politice. Însă pe de altă parte, ar pierde contactul cu Executivul, ceea ce primarii au nevoie în teritoriu. Ei a nevoie de un om cu care să discute la Guvern”.

Lliderul PNL a completat: „Dacă merge în subordinea lui Ciolacu, în opinia publică, ar părea o subordonare față de PSD. Ceea ce nu știm dacă e foarte bine, la nivel de imagine pentru noi. Eu aș înclina să mergem pe variantă, cea cu Senatul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare