Stroe: România va deveni independentă energetic și vom deveni un exportator net de energie, în regiune

Stroe: România va deveni independentă energetic și vom deveni un exportator net de energie, în regiune

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că, după operaționalizarea celor două reactoare de la Cernavodă, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, dar și un exportator net de energie în această regiune.

Deputatul PNL susține că România va deveni independentă energetic FOTO: Inquam Photos

”Acordul de astăzi semnat de preşedintele Klaus Iohannis este o parte extrem de însemnată a colaborării pe care o avem în domeniul nuclear civil cu americanii. Acest eveniment este unul care ne bucură extrem de mult, pentru că este oi nouă dovadă a legăturii foarte strânse şi a beneficiilor pe care România le are, urmare a parteneriatului strategic cu SUA. Cel mai important lucru este că, după operaționalizarea celor două reactoare, 3 și 4 de la Cernavodă, România va deveni independentă energetic, ba mai mult decât atât, vom deveni un exportator net de energie, cel puțin în această regiune”, a declarat Ionuț Stroe la Antena3, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis: Dorim să devenim independenți energetic

Președintele României a declarat, la evenimentul de înmânare a celor două scrisori de intenție privind împrumuturile din partea US EximBank pentru Unitățile 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, că pasul este unul important pentru România, în contextul în care „trăim în vremuri marcate de crize multiple”, iar „una dintre cele mai dificile crize de gestionat este criza energiei”.

Klaus Iohannis a subliniat că „avem nevoie de securitate energetică, însă securitatea energetică este posibilă doar prin disponibilitate energetică. Și noi, în România, avem încă o ambiție, una foarte importantă pentru noi. Dorim să devenim independenți, dorim să producem destulă energie în România pentru români, pentru firmele din România”. 

Șeful statului a explicat că „acești pași nu sunt importanți doar pentru România, ci pentru întreaga regiune, deoarece reprezintă o nouă abordare în procesul de a ne asigura că avem destulă energie, în a dovedi că suntem independenți energetic și în a arăta că știm cum să ne atingem obiectivele cu privire la tranziția verde, pentru că energia regenerabilă și cea nucleară împreună vor face posibil să ne îndepărtăm de combustibilii fosili”.

La ceremonia de înmânare a scrisorilor de intenție a fost prezent și Reprezentantul Special al Președintelui Statelor Unite ale Americii pentru Climă, John Kerry.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București