Studentă musulmană, șantajată de iubit. Judecătorii români: Și-a asumat un risc „încălcând regulile religiei”

Studentă musulmană, șantajată de iubit. Judecătorii români: Și-a asumat un risc „încălcând regulile religiei”

O poveste de dragoste trăită în România de doi studenți de origine arabă veniți să studieze medicina departe de rigorile tradiției musulmane s-a încheiat în instanță, după ce tânărul și-a șantajat partenera cu imagini compromițătoare.

Sexualitate. FOTO Shutterstock

De-a lungul a cinci ani de relație, între cei doi studenți arabi au început să se accentueze neînțelegerile, din cauza tendințelor de posesivitate și control ale bărbatului, după cum avea să relateze tânăra, ulterior, potrivit Libertatea.

Condamnat cu suspendare

Tânăra a decis să pună capăt relației la sfârșitul anului 2020. Fostul iubit, devenit, între timp, medic rezident, a creat două conturi pe Instagram, pe care a distribuit fotografii în care fosta lui iubită, și ea medic rezident, apărea, fără a i se vedea fața, în ipostaze compromițătoare.

În plus, a amenințat-o pe fosta parteneră că dacă nu va continua relația cu el, va trimite rudelor și apropiaților imagini în care apăreau întreținând relații sexuale (lucru interzis înainte de căsătorie de religia celor doi), arată sursa citată.

Bărbatul a fost judecat pentru șantaj și a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Ce a motivat instanța

Tânăra a solicitat și daune morale de 100.000 de euro însă instanța a stabilit daunele la doar 10.000 de euro.

Instanța a reţinut că relaţia cu inculpatul şi implicit actele sexuale au fost consimţite de către partea civilă, care şi-a asumat astfel încălcarea regulilor religiei din care face parte”, a motivat, printre altele instanța, scrie Libertatea.

Cum se raportează bărbaţii musulmani la femei

Multă lume se întreabă dacă este ceva în credinţa musulmană care îi determină pe aceşti bărbaţi să aibă o atitudine misogină şi lipsită de respect faţă de femei și de ce femeile sunt încă privite drept inferioare .

Autoarea şi activista feministă Alina Isac Alak a explicat pentru „Adevărul” cum se raportează bărbaţii musulmani la femei .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...